2018. szeptember 2., vasárnap

Holly Black - Cassandra Clare - A rézkesztyű

New ​York Times sikerlistás sorozat! E kötet megcáfolja mindazt, amit a jó és a gonosz világáról tudni vélünk.
Callum Hunt nyári szünete nem olyan, mint a többi gyereké. Egyetlen pajtása egy káosz sújtott farkas, Harceb. Az édesapja azt gyanítja róla, hogy a gonosz rejtőzik benne. És persze a legtöbb gyerek ősszel nem a Magisztérium varázslatos világába készül visszatérni.
Call élete nem könnyű… És még nehezebbé válik, miután körülnéz a pincében, és felfedezi, hogy az apja talán végezni akar vele meg Harcebbel.
Call elszökik a Magisztériumba – ott azonban még feszültebb a helyzet. Valaki ellopta az Alkahesztet, egy rézkesztyűt, ami képes megfosztani bizonyos mágusokat a varázserejüktől. Ráadásul miközben Call és barátai, Aaron meg Tamara, a tettes után kutatnak, nagyon veszélyes ellenfelek figyelmét hívják föl magukra… és még annál is veszélyesebb igazságot tárnak fel.
A Magisztérium rejtélyei egyre csak szaporodnak. Az elsöprő sikerű szerzőpáros fantasztikus utazásra invitál, ahol a tét nemcsak egy fiú sorsa… hanem az egész világé.

Író: Holly Black és Cassandra Clare
Eredeti cím: The Copper Gauntlet
Cím: A rézkesztyű
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2016.
Sorozat: Magisztérium 2.
Oldalszám: 298
Téma: Fantasy, Gyermek-és Ifjúsági irodalom, Mágia

Köszönöm a könyvet a Könyvmolyképző Kiadónak!
A sorozat első része nagyon tetszett, ezért nem is volt kérdés, hogy elolvasom a második kötetet is. Pont kapóra jött, hogy kezdődik az iskola, hiszen a Prológus oldalán Back to School hetet tartunk, aminek témájába pont beleillik a könyv.

A borító követi azt a vonalat, stílust, ami jellemzi az első részt is, hiszen itt is megjelennek a szereplők, és hasonló a színvilág is.

A történet eleje nyáron játszódik, ami egyértelműen jelzi, hogy a Magisztériumban szünet van, így egy kicsit kiszabadulunk az iskolából. Főszereplőnk továbbra is Call, akinek új és nehezebb kihívásokkal kell szembenéznie. Szerencsére azonban nincs egyedül, hiszen ott van mellette hű társa Harceb, aki egy káosz sújtotta farkas. Azért persze nem csak rá számíthat, hanem az emberbarátaira is, Tamarára és Aaronra, akik mindenben támogatják, és a leglehetetlenebb küldetésre is vállalkoznak, ha a helyzet úgy adódik.

Callék immár rézévesek, hiszen sikeresen teljesítették a vaspróbát, de ettől sajnos a problémák nem oldódnak meg, sőt sokkal nagyobb horderejűvé válnak, egyre több minden forog kockán. Főhősünk tanácstalan, és össze van zavarodva, úgy érzi, hogy az egész élete egy nagy hazugság volt, és már semmiben sem biztos legfőképpen saját magában nem. Sokszor olvashatjuk belső vívódásait, a gondolatain keresztül megtapasztalhatjuk a fájdalmát, az elszántságát és a félelmeit is. Sorra kapja a pofonokat olyan emberektől, akiktől soha az életben nem várta volna, és ez még inkább összezavarja, ám amikor úgy érzi, hogy tennie kell valamit, akkor minden teketóriázás nélkül beleveti magát a küldetésbe erőt és elszántságot nem sajnálva, hogy megmentse a szeretett személyt.

Útjára a már fent említett személyek is elkísérik kiegészülve Jasperrel, aki véletlenül keveredik hozzájuk, bár azt be kell vallani nagy hasznát veszik a fiúnak. Tehát elindul a nagy csapat bele sem gondolva abba, hogy milyen slamasztikába kerülhetnek, márpedig jó sokszor előfordul, hogy ki kell vágniuk magukat egy-egy neccesebb helyzetből. Egymást követik a megpróbáltatások, hőseink pedig a legjobb tudásukhoz mérten próbálják ezeket megoldani. Mindeközben fény derül számos titokra, amelyek kicsit felbolydítják az érzelmeket.

A szereplőknek nehéz döntéseket kellett meghozniuk, gyakran volt veszélyben az életük, és nem volt mindig egyértelmű, hogy ki a jó és ki a rossz fiú. Valahogy mégis mindig kikerültek a kutyaszorítóból, és ebben nagy szerepet játszott a csapatmunka.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit tartogat még számunkra ez a történet. Abban biztos vagyok, hogy a harmadik résszel is megpróbálkozom majd, remélem az is annyira fog tetszeni, mint az első két kötet.

Összességében elmondhatom, hogy egy nagyon pörgős, és izgalmas könyv. Nagyon megszerettem a szereplőket, bár ahogy az már megszokott, azért néhányat lelöktem volna egy hatalmas szakadék mélyére.
Azoknak ajánlom a sorozatot, akik szeretik a mágiát, a váratlan fordulatokat, a kalandos küldetéseket.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése