2018. október 29., hétfő

Frank Schwieger: Zeusz ​és bandája - Görög mitológia újratöltve

Érdekel ​a mitológia, a görög istenek világa, de azt gondoltad, mindez uncsi, sőt, ciki is akár? Akkor bizony tévedtél! Frank Schwieger Zeusz és bandája című könyve felrázza a görög mítoszokat, és bemutatja az összes jó arcot az Olümposzon úgy, ahogy még sosem olvastál róluk. Ez a könyv tele van überkirály történetekkel a legmenőbb antik istenekről és hősökről.
Tudod-e, miért bújtatja anyja Akhilleuszt, a majdnem sebezhetetlen hőst lányruhába, vagy azt, hogyan vágja át Aphrodité a két riválisát a szépségkirálynő-választáson? Nem? És hallottad már, hogyan újított be ötven tehenet Hermész egy szál pelusban élete első napján? Akár igen, akár nem, ha szívesen villognál egyedülálló mitikus tudásoddal, ki ne add a kezedből ezt a könyvet! Istenkirály sztorik – kizárólag a legvagányabbaknak! Vigyázat, a könyv súlyos, nyolc napon túl gyógyuló nevetőizomgörcsöket okozhat!
Az antik görög mitológia legizgalmasabb mondái zsír új csomagolásban. Mítoszok első kézből – isteni sugallatra. Minden szavuk igaz!

Író: Frank Schwieger
Eredeti cím: Ich, Zeus, und die Bande vom Olymp Götter und Helden erzählen griechische Sagen
Cím: Zeusz ​és bandája - Görög mitológia újratöltve
Kiadó: Kolibri Kiadó
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 238.
Téma: Görög mitológia, Gyermek- és Ifjúsági irodalom, Illusztrált

Köszönöm a könyvet a Kolibri kiadónak! :) 
Imádom a görög mitológiát, és amikor megláttam a könyv borítóját rögtön mosolyogni támadt kedvem, hiszen már ezen is látszik, hogy milyen aranyos módon fogják bemutatni az olvasóknak, ezt a világot.

Ha tényleg beleássa magát az ember a görög mitológiába rájön, hogy bizony nem egy egyszerű rendszer, már az sem, hogy egyáltalán ki kicsoda, és kinek a kije. A legtöbben a 12 főistent ismerjük, hiszen velük találkozhatunk a leggyakrabban, ám nem merül ki ennyiben a lista. Számtalan isten, félisten is létezik, akiknek még a nevét sem hallottuk, nemhogy a történetét ismernénk. Valójában nagyon sok időbe és energiába telne mire egyáltalán csak a feléig eljutnánk.

A könyv a lehető legegyszerűbben és a legviccesebben próbálja bemutatni nekünk az isteneket, szám szerint 24 személyt ismerhetünk meg. Mindenki elmeséli a maga kis történetét, és ezek előtt egy kis úgynevezett adatlapot találunk, ahol néhány alapinformációt kapunk az éppen következő mesélőről.
Mint ahogy már említettem a történetek viccesek, és a mai kornak megfelelő stílusban mondják el ezeket. A szóhasználatok és a stílus először meglepett, nem ilyenre számítottam, ettől függetlenül nem zavart, és talán így a fiatalok nagyobb kedvet kapnak, ahhoz hogy megismerjék ezeket a személyeket. Az már jó dolog, ha valaki elolvassa a könyvet, majd ha iskolában erről tanul tudni fogja, hogy a tanár miről is beszél, és legalább tud hozzáfűzni egy két dolgot, amiket ebben a könyvben olvasott.

Nagyon tetszett, hogy illusztrációk is akadtak szép számmal, valamint a történetek sem voltak hosszúak, simán el tudnám képzelni, hogy esti meseként felolvasom a kisebb tesómnak vagy gyermekemnek. Nem mintha ezek közül bármelyik is lenne, de a gondolattal jó volt eljátszani. :D Szeretem és jó ötletnek is tartom, hogy játékos, és vicces formában csöpögtessünk tudást az emberek fejébe, és itt most nem csak a gyerkőcökre gondolok, hiszen én magam is hamarabb megjegyzek dolgokat, ha ilyen formában találkozom az információval.

Tényleg nagyon elnyerte a tetszésemet a könyv és huszonegy éves fejjel is nagyon szívesen olvastam, és nézegettem a képeket. Szívesen olvasnék még ilyen stílusú regényeket, és bátran ajánlom is másoknak, hiszen annyira aranyos, és tényleg tök jó kedve lesz az embernek tőle. Tehát, ha kedvet kaptál hozzá ne habozz, hidd el nem fogsz csalódni. Ha van kisebb testvéred, vagy kisgyerek a környezetedben biztosan odáig lesz érte, főleg ha meglátja, hogy ki is színezheti az egyes oldalakat.
Egy szó, mint száz tényleg kortól függetlenül bárkinek tetszhet, ezért nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése