2019. február 28., csütörtök

Top 10 kedvenc A szörnyek tengere idézetem

Tegnap már olvashattátok az értékelésemet a könyvről, ma pedig elhoztam a 10 kedvenc idézetemet. :)

"Ráadásul anyám is megtiltotta, hogy halálos fegyvereket használjak a lakásban. Amikor egy gerelyt rosszul hajítottam el, és levertem vele az összes porcelánját, elszakadt nála a cérna."

"– Percy! Tudod te, mik várnak ránk odafönt? A Kolkhiszi Bikák! Héphaisztosz kezének munkái. 50.000-es faktorú Médea Naptej nélkül a közelükbe sem mehetünk, különben ropogósra égünk.
– Médea micsoda nélkül?!"

 "Nem szólt senki semmit, csak Tyson gügyörészett utána.
– Pónika, ne menj el!"

"Művészet és kézügyesség órán egy mellszobrot kezdtem faragni Poszeidónról, de amikor elkezdett Sylvester Stallonéra hasonlítani, inkább abbahagytam."

"A hajó önmagában nem is lett volna érdektelen, de nagy szépséghibája volt, hogy a konföderáció halott katonái szolgáltak rajta, egy rakás szakállas kísértet, akiknek koponyája kivillog a bőr alól."

"Hogy lehet a dalnak ekkora hatalma? A szirének végtére is nem slágerlistás számokat énekelnek. Vagy mégis?"

"– Ez az én végzetes hibám. Mindaz, amit a szirének felvillantottak. Ez az én hübriszem.
Csak pislogtam.
– Arra a barna kulimászra célzol, amit a vegák a kenyérre kennek?
– Nem. Az a humusz. A hübrisz még annál is rosszabb.
– Mi lehet rosszabb a humusznál?"

A következő idézet spoileres, így csak saját felelősségre jelöld ki az "üres" részt.! :)
"Elöntött a pulykaméreg. Nem azért utaztunk ilyen messzire, és nem azért vesztettem el féltestvéremet, Tysont, hogy a végén legyőzzön bennünket ez a félkegyelmű, bilikék szmokingos, skót szoknyás szörnyeteg. Senki sem csaphatja le a barátaimat, mint a taxiórát! Senki! Úgy értem, nem Senki, hanem senki. Na, szóval érted, hogy gondolom."

"– Nem örülök neki, hogy a rokonaim fejjel koccintgatnak egymással. Nincs olyan sok agysejtjük, hogy kedvükre pazarolhatnák."

"A baj csak az volt, hogy Grover zenei képességei fikarcnyit sem fejlődtek az idő múlásával. Egész délután fújta sípját, és leginkább a „YMCA”-t játszotta, de olyan fáradhatatlanul, hogy még a málnabokrok is megbokrosodtak, és a nyakunkra akartak tekeredni, hogy megfojtsanak. Meg tudtam őket érteni."


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése