2019. december 20., péntek

Connie Glynn - Hercegnő bevetésen

Lottie Pumpkin átlagos lány, aki hercegnő szeretne lenni. Ellie Wolf hercegnő, aki átlagos lány szeretne lenni.
Amikor a sors szeszélye folytán szobatársak lesznek a patinás Rosewood Hall magániskolában, szinte kínálja magát a lehetőség, és szerepet cserélnek. Közeli barátokként kezdik meg második évüket az intézményben, és a szerepüket is jól játsszák. Ám különös dolgok történnek az épületben. Tanulókat mérgeznek meg, és úgy tűnik, veszély fenyegeti őket Rosewood falai között.
Lottie és Ellie elhatározzák, hogy nyomára bukkannak a tettesnek. Ám lehet, hogy közelebb van a veszély, mint gondolják?
A Hercegnő bevetésen a nagy sikerű A beépített hercegnő folytatása.

Író: Connie Glynn
Eredeti cím: Princess in Practice
Cím: Hercegnő bevetésen
Kiadó: Menő Könyvek
Kiadás éve: 2019.
Sorozat: Rosewoodi Krónikák 2.
Oldalszám: 392.
Téma: Fantasy, Ifjúsági irodalom

Köszönöm a könyvet a Menő Könyveknek!
A sorozat első részét régebben olvastam, és ugyan nem rabolta el a szívemet, de azért mégiscsak érdekelt, hogy mégis hová halad a történet, és kíváncsi voltam, hogy vajon a második résznek sikerül-e meggyőznie arról, hogy igenis jó ez a történet, és érdemes folytatnom az olvasását.

A borító nagy kedvenc, a stílusa egy az egyben az első részé, itt ugyan egy női fej helyett egy egész alakot kapunk, de úgymond keresztüllátunk rajta, és egy várral, kastéllyal nézünk farkasszemet. Nagyon tetszik ez a megoldás, olyan kreatív, de mégis egyszerű.

A fülszöveg nem valami bőbeszédű, nem igazán tudunk meg belőle információkat, aminek egyrészt örülök, elvégre nem szeretem, ha a fülszöveg lelövi nekem a poénokat, és kb ennek elolvasásával gyakorlatilag ki tudom találni a könyv végét is. Szerencsére itt erről szó sem volt.

Az első rész végén maradtak elvarratlan szálak, így nem meglepő módon ezek váltak a második rész fő vonalává, és mindenki abban reménykedik, hogy az akkor megválaszolatlanul maradt kérdéseire kielégítő magyarázatot kap. Én sem voltam ezzel másképp, hiszen számos olyan rész, mozzanat volt, ahol úgy éreztem, hogy egy kicsit elvesztettem a fonalat, és nem teljesen értettem meg, hogy akkor most ki-kivel van, és hogy most akkor mi is történt. Sajnos be kell vallanom, hogy ez a regény is úgy zárul, hogy az olvasó kíváncsi maradjon, és az előző részekről is maradtak kérdőjelek.

A regény olvasása közben sem voltam a helyzet magaslatán, így elképzelhető, hogy elsiklottam bizonyos információk felett, és hát bevallom őszintén bizony nem sok részlet maradt meg a fejemben az előző részből, így gyakran azon kaptam magam, hogy nem értem miről is van szó. Természetesen azért próbáltam ráparancsolni magamra, hogy figyeljek és ne csak átrepüljek a sorok felett, de így is nehéz volt olvasni a szereplők érzelmeiben, és rájönni, hogy miért csináltak, vagy mondtak bizonyos dolgokat.

Lottien és Ellien még csak csak eligazodtam valamennyire, de Jamie teljes rejtély volt számomra, akárhogy próbáltam nem tudtam megérteni, és rájönni arra hogyan működik az agya. És hát hasonlóan éreztem még néhány szereplő iránt. A cselekmény szépen haladt a medrében, és nagyrészt megvolt az összefüggés közöttük, ám néha azt éreztem, hogy egy-egy rész nem igazán illett bele az adott szituációba.

Ahogy az első részben megszokhattuk rejtély rejtély hátán van, és gyakorlatilag e köré épül az egész történet. Van aki kitalálhatja mi fog történni, van aki nem. De az írónő igyekszik, hogy egy izgalmas, rejtélyes történetet tárjon elénk, ami fordulatokban gazdag. Néha sikerült ezeket megvalósítani, de bőven voltak számomra kevésbé izgalmas pillanatok is.

Ebben a részben is megjelenik a háttérben a szerelem, ragaszkodás. Nyilvánvaló tény, hogy bizonyos szereplőket gyengéd érzelmek kötnek össze, ám ezt nem nyomják az arcunkba, és nem kifejezetten egy romantikus regényt kapunk. Inkább csak a gondolatokból, elejtett mondatokból, és bizonyos személyek viselkedéséből szűrhetjük le.

Őszintén szólva a sorozat második része sem nyert meg magának, hasonló érzelmeim voltak, mint amikor az első részt olvastam. Akinek tetszett az első rész annak bizonyára a második is fog. Azoknak is jó választás lehet, akik szeretik a hercegnős, könnyed könyveket, amiket aránylag  gyorsan el lehet olvasni.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése