2018. március 28., szerda

Sherry Gammon - Szerethetetlen

A ​tizenhét éves Maggie Brown kiugró arccsontjával és karikás szemével a kábítószeres modellek mintapéldánya lehetne. Maggie problémáját azonban nem a drogok, hanem az anyja jelenti. A lány ráadásul egyre jobban belegabalyodik Seth Prescottba, az új srácba a suliban, és attól fél, hogy a fiú is cserben fogja hagyni, mint mindenki más. Seth Prescott a rendőrség beépített embereként került a Port Fare High iskolába, de munkája dacára beleszeret Maggie-be. Miközben Seth azon fáradozik, hogy a New York állambeli Port Fare-t megszálló szadista drogdílereket kifüstölje a kisvárosból, a hajsza halálosra fordul, és Maggie élete is veszélybe kerül. Seth és Maggie önmagukat is megismerik humorral tarkított, összetört szívekkel övezett, romantikus útjukon, és eközben a világuk mindörökre megváltozik.
Sherry Gammon első regénye, a Szerethetetlen egy trilógia első kötete. A sorozat az emberi szellem erejét és kitartását hirdeti – és azt, hogy soha nem szabad feladni, különösen ha szerelemről van szó.

Író: Sherry Gammon
Eredeti cím: Unlovable
Cím: Szerethetetlen
Kiadó: Maxim Kiadó
Kiadás éve: 2013.
Oldalszám: 404.
Sorozat: Port Fare 1.
Téma: NA, Romantikus

2014-ben találkoztam először a könyvvel, és szerelem volt első látásra, illetve olvasásra. Annyira elvarázsolt az írónő stílusa és maga a történet, hogy azóta a sorozat többi részén is túl vagyok.

Akkor bukkantam rá a könyvre, amikor nagy mániám volt a rendőrös, katonás, tűzoltós regények olvasása. Keresgélés közben akadtam rá, és már a borító megfogott. Egy kicsit depressziós hangulatot áraszt, de valahogy mégis megmaradt a fejemben, aztán a fülszöveg meggyőzött, és végül az olvasás mellett döntöttem.

A történet főszereplői Maggie Brown és Seth Prescott, akik elég rendhagyó módon ismerkednek meg, ugyanis az utóbbi beépített ügynökként dolgozik a lány iskolájában. Seth rögtön kiszúrta a lányt, ahogy fordítva is, de nem mozogtak azonos körökben. Maggie csendes, visszahúzódó, szeretne észrevétlen maradni, hiszen megvan a maga problémája, amivel foglalkoznia kell, így nem bővelkedik barátokban. Ezzel ellentétben hősünk a "menő" gyerekek sleppjét erősíti, ám ennek egyetlen oka, hogy a lehető legtöbb információt szerezhesse meg a helyi drogfogyasztásról/kereskedelemről.

A beépülés az elején nem hoz akkora sikert, ám változás áll be az ügyben, ennek köszönhetően Seth egyre közelebb kerül Maggiehez, a közeledést elég furcsának tartja a lány, ám ahogy jobban megismeri a fiút  egyre inkább szimpatikusabbá válik számára. De hát mint tudjuk nincs könyv komplikációk, és bonyodalmak nélkül.

Seth esetében a titkolózás nagy problémát jelent, hiszen hazudik Maggienek, ezért a fiú sokat őrlődik. Maggie alkoholista anyjával, és szegényes körülményeivel kénytelen megbirkózni, valamint exbarátja is elég sokszor megkavarja, azt a bizonyost a lány dolgai körül.

Valójában egy teljesen átlagos szerelmi történetnek lehetünk szemtanúi, néhány extrával megbolondítva, mint hősünk foglalkozása, hősnőnk élethelyzete, és néhány drogdíler, akik nagy felfordulást okoznak.

Főhőseink vonzódnak egymáshoz, de kapcsolatuk szépen, lassan alakul csak ki, de erre nem kell a könyv végéig várni, hiszen nem kerekítettek neki nagy feneket, sikerült éppen megfelelő oldalszámban megvalósítani az elképzelést, anélkül, hogy nagyon sokáig csűrték-csavarták volna a szót.

A kedvenceim Seth barátai voltak, Cole és Booker (annak külön örülök, hogy a sorozat másik két részében ők kapták a főszerepet), akik mindenben támogatják hőseinket. Az utóbbi a felejthetetlen hangulatért felelős poénos beszólásai révén, valamint a Maggievel való szóváltásaik is nagyon humorosra sikerültek.

A könyvben vannak vicces, és elég szomorú részek is, valamint komoly problémákat, helyzeteket is bemutat, mint például a drogfogyasztás, drogkereskedelem, alkoholizmus, gyilkosság. Ezek mind olyan témák, amikről nem szívesen olvasunk, de az írónő arra törekedett, hogy picit csökkentse a hatást, amit elért velük, így előtérbe helyezte főszereplőink kapcsolatát.

Szerintem nagyon jól összeszedett, és átgondolt történetről beszélhetünk, amikben persze vannak hibák, ennek ellenére én mégis szerettem, és bátran ajánlom mindenkinek.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése