2019. március 31., vasárnap

Connie Glynn - Beépített hercegnő

Lottie Pumpkin egy átlagos lány, akinek minden vágya, hogy hercegnő lehessen – jelenleg ösztöndíjjal tanul a Rosewood Hall nevű előkelő bentlakásos iskolában. Ellie Wolf egy hercegnő, aki másra sem vágyik, minthogy átlagos lehessen – ő azért jár Rosewood Hallba, hogy elodázhassa királyi kötelességeit, melyek Maradova trónörököseként várnak rá. Amikor a sors szeszélye folytán szobatársak lesznek, szinte kínálja magát a lehetőség és személyiséget cserélnek – ám valaki tudja a titkukat, és Rosewoodban többé semmi sem az, aminek látszik…
A Nooderellaként is ismert Connie Glynn Youtube-sztár ezúttal regényíróként debütál – a Beépített hercegnő a Rosewood-krónikák című sorozatának első darabja. Merülj alá Lottie, Ellie, valamint a rejtélyes és mágikus Rosewood Hall világában!

Író: Connie Glynn
Eredeti cím: Undercover Princess
Cím: Beépített hercegnő
Kiadó: Menő Könyvek
Kiadás éve: 2018.
Oldalszám: 384
Sorozat: Rosewoodi Krónikák 1.
Téma: Ifjúsági

Köszönöm a könyvet a Menő Könyveknek!
Az első ami megfogott a könyvben az természetesen a borító volt. Egyszerűen imádom, mást nem is tudok mondani. Kellemes érzés ránézni, és az embernek rögtön az az érzése támad, hogy neki kell ez a regény, hát ezzel én sem voltam másként.

A könyvet egy Youtube-sztár írta, Connie Glynn, akiről őszintén szólva soha az életben nem hallottam, ami valószínűleg azért lehet, mert nagyon kevés külföldi vloggert követek, de rákerestem a csatornájára és ahogy láttam elég változatos, nem csak könyves videói vannak, hanem énekes, vicces és a legkülönbözőbb témákkal foglalkozik, de azért jó sokszor megjelenik a Disney is. :D De térjünk vissza a könyvre.

A fülszöveg alapján a könyv kész klisétenger, elvégre számtalan feldolgozásban láthattuk/olvashattuk már azt, hogy két teljesen különböző társadalmi rétegből származó személy helyet cserél és egymás életét éli egy darabig. Azért bíztam benne, hogy valami kis csavart sikerül beépítenie a történetbe az írónőnek, különben számomra nem lesz valami nagy durranás ez a regény.

Történetünk a Rosewood Hall nevű bentlakásos iskolában játszódik, ahol is főszereplőink tanulnak, és persze itt is ismerkednek össze, ugyanis Lottie és Ellie szobatársak lesznek. (Csak nekem jutott eszedbe rögtön A két Lotti című regény?) Mint már említettem a két lány a társadalmi rangokat figyelembe véve nem is állhatna távolabb egymástól, de persze ez nem akadályozza meg őket abban, hogy jó barátnők legyenek.

Mint ahogy az a fülszövegből kiderül Ellie egy hercegnő, akinek minden vágya, hogy az uralkodással járó felelősségtől megszabadulhasson. Egy igazi lázadó, aki hatalmas fejtörést okoz a szüleinek.
Lotti egy átlagos lány, akinek életcélja bekerülni a Rosewood Hall-ba, és ezért mindent meg is tesz, és nagyon boldog, amikor megkapja az értesítőt, hogy immáron az iskola tanulója. Személyiségileg a fent említett lány ellentéte, csendes, nyugodt és soha nem keveredik bajba.

El tudjuk képzelni mi történik, amikor ők ketten barátokká válnak, természetesen, ahogy az lenni szokott Lottit "megfertőzi" Ellie féktelensége és belerángatja néhány olyan szituációba, amit normál esetben eszébe nem jutna megtenni. Persze az esetek többségében semmi életveszélyes dolgot nem tesznek, de még ennek ellenére is sok kalamajkával kell megküzdeniük.

Számomra kicsit furcsa volt a lányok kapcsolata, jó barátokká váltak, viszont néhány megnyilvánulás, gondolat olvasása közben úgy éreztem, mintha ez kicsit több lenne. és Lotti kicsit többet is érezne, de lehet már csak én gondolom túl, de nekem teljesen ez jött le néha.

A történet kicsit nehezen indul be, de aztán kicsit felpörögnek az események. Jobban megismerjük a szereplőinket, és a háttérinformációkat is. A fő mozgatórugó az, hogy vajon ki lehet az a személy, aki a hercegnő életére tör. Gyakorlatilag az egész könyv e köré épül, hogy a lányok felleljék őt, és megakadályozzák, hogy valami borzalmas dolgot tegyen, persze eközben élik a mindennapjaikat az iskolában.

Voltak igazán izgalmas részek, de összességében nem volt olyan nagy durranás a könyv. Nem mondom, hogy rossz volt, egynek elment, kicsit kikapcsolt, és okozott kellemes pillanatokat. Tehát, ha valaki egy kis könnyed kikapcsolódásra vágyik, és szereti a hercegnős történeteket annak jó választás lehet. Na és persze ne felejtsük el, hogy a borító még mindig a legjobb az egész könyvben. *-*


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése