2019. július 20., szombat

Kiera Cass - A szirén

A ​szerelem, amelyért érdemes kockáztatni.
Sok évvel ezelőtt az Óceán megmentette Kahlent a vízbe fúlástól, aki azóta szirénként szolgálva fizeti neki vissza a tartozását, és a hangjával a halálba csalja az embereket. Kahlen egyetlen szavával ölni képes, mégsem tud ellenállni a kísértésnek, hogy a szárazföldön töltse a napjait, figyelje az átlagos embereket, vágyakozva arra a napra, amikor újra szabadon beszélhet, nevethet, és élhet közöttük.
Kahlen már beletörődött, hogy magányosan tölti szolgálata hátralévő idejét… Ám ekkor találkozik Akinlivel. A jóképű, melegszívű és kedves Akinli megtestesíti mindazt, amiről Kahlen egész életében álmodozott. Bár nem beszélhet vele, mégis hamar kialakul köztük egy kapcsolat, amit egyikük sem tagadhat… És Kahlen nem is akarja megtagadni.
Az Óceán minden törvényét megszegte, amikor beleszeretett egy emberbe, és örökre el kell hagynia a fiút, ha az Óceán tudomást szerez az érzéseiről. De Kahlen elszánta magát, hogy miután egy életen át betartotta a szabályokat, most az egyszer a szívét fogja követni.
Kiera a Radford Egyetem diákja volt, jelenleg a Virginia állambeli Christiansburgben él a családjával. Életének első tizenkilenc évét az óceán mellett töltötte, ami sosem próbálta elpusztítani őt. A www.kieracass.com weboldalon többet is megtudhattok a könyveiről, YouTube-videóiról, és a sütemények iránti szeretetéről, valamint a Twitteren is követhetjük @kieracass néven.

Író: Kiera Cass
Eredeti cím: The Siren
Cím: A szirén
Kiadó: Gabo Kiadó
Kiadás éve: 2017.
Oldalszám: 296
Téma: Romantikus, Szirén

Nem ez az első találkozásom az írónő munkásságával, hiszen már olvastam A Párválasztó sorozatát, ami nagy kedvencem volt, és a mai napig is szívesen olvasnám újra kb bármikor. Ezért nem is kellett sokáig gondolkodnom, hogy elolvassam-e a regényt, amikor felvetődött, hogy a Prológus oldalán futó Elvitte a víz projekthétbe pont beleillik.

Attól függetlenül, hogy már volt dolgom az írónő könyveivel nem támasztottam olyan nagy elvárásokat, hiszen egy teljesen más témával foglalkozik ez a regény, és én személy szerint úgy gondolom, hogy bármilyen jó és tájékozott egy író, akkor sem lehet teljesen összehasonlítani az alkotásait, hiszen a témából és a stílusból adódóan eltérőek.

Ha nem tudjuk, könnyen azt hihetjük a borító alapján, hogy A Párválasztó sorozat egyik részéről van szó, hiszen itt is egy gyönyörű szép ruhában lévő lány a központi szereplő, ahogy az a sorozatra jellemző. Ugyan a háttér eltér és emiatt már lehet következtetni, hogy egy teljesen más alkotásról van szó, amely nem része a sorozatnak. Egyrészt örülök, hogy megtartották ezt a stílust, nekem nagyon tetszik, viszont mint ahogy említettem megtévesztő, hogy a sorozat része-e vagy sem.

A fülszöveg lényegre törő, a fontosabb információkat megkapjuk, de olyan hihetetlenül nagy dolgokat nem spoilereznek el, aminek nagyon örültem.

A történet főszerepéje Kahlen, aki egy szirénné válik egy baleset után. Az írónő nagy vonalakban ismerteti, hogy ez a lét mit is jelent, de nem boncolgatja mélyrehatóan a témát, ami szerintem nem baj, hiszen a lényeget megtudjuk, vagyis azt, hogy ez hősnőnknek mit jelent, és miben változott az élete. Tehát Kahlen szirénként éli immár a mindennapjait, de szerencsére nincs egyedül, vele tart néhány nővére. Szám szerint három, majd a későbbiekben négy. Elizabeth, Miaka és Aisling, akik először testvérükké fogadják, majd jön Padma. Mindegyik lánynak másmilyen a személyisége, van aki bulizós, társasági lény, míg van aki magába forduló, álmodozó és jobban szereti a nyugodt estéket. Ettől függetlenül nagyon jól kijönnek egymással, és mindenben együttműködnek. Nagyon szoros a kapocs közöttük, és jó volt olvasni mennyire kiállnak a másik mellett, még akkor is, ha nem teljesen értenek egyet az adott személy döntésével.

A lányok élik a mindennapjaikat, mint ahogy a normál embereknél is vannak rosszabb és jobb napok így náluk is. Kahlent rémálmok gyötrik, és egyre nehezebben viseli a munkájával járó terheket. Ekkor jelenik meg az életében Akinli, aki teljesen más szemmel néz rá, mintha tényleg őt látná, és nem csak azt az álarcot, amit visel, hogy elrejtse az érzéseit, az aggodalmait. Kahlen tudja, hogy nem szabad beleszeretnie a fiúba, valami mégis vonzza hozzá. Hősnőnk mindent megtesz annak érdekében, hogy még csírájában elfojtsa ezt a vonzódást, ám a sors útjai kifürkészhetetlenek, és egy véletlen folytán újra egymásra találnak, majd ismét elválnak.

A történetszál számomra nagyon gyorsan lett lezárva, érzem a folyamatot, de valahogy mégis vártam valamit, de ettől függetlenül elégedett vagyok. Megkaptam azt a könnyed, de mégis komolyabb helyzeteket is felvonultató regényt, amire számítottam, és szerencsére nem kellett csalódnom az írónőben. Amit sajnálok az, hogy nincs folytatása a regénynek. Szívesen olvastam volna arról, hogyan alakul hőseink élete a továbbiakban. Annak is örülnék, ha valamelyik másik lány, vagy éppen mindenki kapna egy történtet, mindenképpen elolvasnám azokat is. :)


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése