2020. augusztus 10., hétfő

Abby Jimenez - Barátnak ​tartalak

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
„Pimasz ​humor, szívfacsaró küzdelem és leplezetlen erotika… Jimeneznek a kisujjában van a romantikus vígjátékok teljes eszköztára.” – Publishers Weekly
Őrülten vicces és szívmelengető történet egy keményfejű, pimasz nőről és egy szexi tűzoltóról, aki lángra gyújtja a szívét.
Kristen Petersen nem szereti a drámát, az utolsó csepp véréig hajlandó küzdeni a barátaiért és nincs ideje olyan pasikra, akik nem értik meg őt. Ezenkívül van egy nagy titka: egy egészségügyi probléma miatt olyan beavatkozásra készül, ami után nem lehet majd gyereke. Érthető, hogy Kristen vegyes érzésekkel küzdve tervezgeti legjobb barátnője esküvőjét – főleg azok után, hogy megismeri a tanút, Josh Copelandet.
A fickó humoros, szexi, sosem veszi magára Kristen gyilkosan gúnyos megjegyzéseit és nagyon jól tudja, hogy a legtöbb érzelmi viharra a mexikói kaja a tökéletes megoldás. Sőt még Kristen kutyája, Kaszkadőr is odavan érte. Az egyetlen bibi: Josh egy nap nagy családot szeretne majd.
Kristen tisztában van vele, hogy a fickónak máshol kellene keresnie a boldogságot, de minél jobban és jobban egymásba gabalyodnak, annál nehezebben ereszti őt el.
Abby Jimenez első regénye az egyik pillanatban megnevettet, a másikban pedig már a zsepidért kell nyúlni, a Barátnak tartalak ugyanis szellemesen, szókimondóan és fájdalmas érzéseket megmozgatva dolgozza fel a meddőség és a veszteség témáját.

Író: Abby Jimenez
Eredeti cím: The Friend Zone
Cím: Barátnak tartalak
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Kiadás éve: 2020.
Oldalszám: 414 
Téma: Romantikus

Köszönöm a könyvet az Álomgyár Kiadónak!
A barátnak tartalak című könyv első ránézésre nem ígér sokat, egy tipikus love story, aminek tudjuk, hogy úgy is happy end lesz a vége. A fülszöveget olvasva már érződik, hogy mégsem lesz annyira könnyed olvasmány, mint amit gondoltam volna. 

Történetünk főszereplői Kristen, aki szerintem szarkasztikusan humoros, akinek szinte mindig van egy jó és frappáns válasza, illetve Josh, aki arra tette fel az életét, hogy segítsen másokon és kikezdhetetlen idegekkel rendelkezik. 

Már a regény elején összefutnak hőseink, és abban a pillanatban érződik a kémia, ami egyre erősebb lesz. Josh jelenleg szingli és egy szakításon van túl, ami kicsit megviselte, de az új helyre való költözés segít rajta. Amin kicsit meglepődtem, hogy azonnal mindenkivel jóban lett az állomáson. Hősünk a fülszöveg alapján tűzoltó, de a regény alatt egyszer nem hívták tüzet oltani, kivéve akkor amikor valami erdő égett, de erről sem kaptunk semmi információt. Sajnálatomra ez a tűzoltós vonal nagyon el volt hanyagolva. Josh elmondásai alapján többször hívták őket részegekhez, balesetekhez és hogy az összes alja munkát vele végeztették el az állomáson mivel ő volt az újonc, de semmi mást nem tudtunk meg a munkájáról.

Szabadidejében Kristennek dolgozik, aki magánvállalkozóként kutyabútorokat árul, és mint megtudjuk nagyon jól megy az üzlet. Hőseink a munka miatt sok időt töltenek együtt, így barátság szövődik köztük, egyre jobban élvezik egymás társaságát és persze az egymás iránt érzett vonzalmuk is egyre erősebb. Szerelmük kiteljesedését Kristen katona barátja akadályozza, aki ugyan messze van, de a lány hűséges a kapcsolatukhoz ezért is elnyomja érzéseit Josh iránt, sőt mindent megtesz annak érdekében, hogy a fiú ne vonzódjon hozzá.  Amikor kiderül, hogy nem szerel le a katonaságtól, Kristen ezt úgy értelmezi, hogy vége a kapcsolatuknak, hiszen közös terveik voltak, összeköltözés és minden ami ezzel jár. Ezek után szó szerint Josh karjaiba veti magát. 

Azt hihetnénk innentől sima az út, de nem ugyanis ott van Kristen féltve őrzött titka. Egészségügyi problémája miatt nem lehet gyereke, Josh viszont hatalmas családot szeretne, pont olyat mint amilyenben felnőtt. Kristen ezt nem tudja neki megadni, és ezért nagyon rosszul érzi magát, hiszen szereti a férfit, de nem akarja megfosztani attól amire a legjobban vágyik. 

Természetesen nem maradhat örökre titokban a dolog, Josh meg is lepődik rendesen, de a végére szerintem nagyon éretten kezelte a helyzetet, és olyan romantikus dolgokat tett meg a lányért. 

Mindeközben nyakig benne vannak egy esküvő szervezésében, aminek köszönhetően végül is megismerkedtek, hiszen mind a ketten a tanú szerepét töltik be, ám egy tragédia felborít mindent. Ez a része a könyvnek nagyon szomorúvá tett, nem hittem volna, hogy lesz egy ilyen fordulat is benne. 

Összességében nagyon tetszett a regény, romantikus volt, aranyos volt, de mégis tartalmazott komoly, megindító és mindenekelőtt valóságos problémákat, élethelyzeteket. Az utolsó pár fejezet volt a kedvencem, és örülök, hogy végső soron ilyen befejezést kaptunk. 


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése