2020. október 12., hétfő

Jennifer L. Armentrout - Míg ​a halál…

Tíz év telt el az óta, hogy Sasha Keaton elhagyta nyugat-virginiai otthonát, miután kiszabadult a Vőlegény néven ismert kegyetlen sorozatgyilkos karmaiból.

Amikor Sasha tíz év után végül hazatér, hogy segítsen a családi fogadó körül, úgy tűnik, élete kirakósának darabjai végre a helyükre kerülnek. Amikor aztán a lányt ismét veszély fenyegeti, Cole Landis FBI ügynök is újra felbukkan, és fogadalmat tesz, hogy helyrehozza tíz évvel korábbi hibáját, és ezúttal megvédi őt.

Aztán eltűnik egy nő. Majd még egy, és a Vőlegény borzalmainak egyetlen túlélője egyre nyugtalanítóbb üzeneteket kap. Cole soha sem volt képes megbocsájtani magának, hogy nem tudta megvédeni Sashát, és mindenre kész, hogy most megtegye. Mert a lány szórakoztató szexissége alatt, amibe tíz éve beleszeretett, acélkemény erő lakozik, és emiatt csak még jobban szereti.

Valaki azonban figyel. Vár. Így Sasha első hibája könnyen az utolsó is lehet.

Író: Jennifer L. Armentrout
Eredeti cím: Till Death
Cím: Míg a halál...
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2020.
Oldalszám: 400
Téma: Krimi, Thriller, Romantikus, Erotikus

Köszönöm a könyvet a Könyvmolyképző Kiadónak!

 Az egyik kedvenc íróm Jennifer L. Armentrout, a Luxen sorozatát egyszerűen imádom, és már megszámolni sem tudom hányszor olvastam végig a teljes sorozatot. Egy szó, mint száz ezen könyvek alapján határozottan azt tudom mondani, hogy zseni ez a nő. Így tehát nem meglepő, hogy ezt a regényt meg kellett szereznem, az csak plusz pont volt, hogy a kiadó piros élfestéssel is kiadta. 

A könyv borítója gyönyörű, azonnal megakadt rajta a szemem, és örülök, hogy nem az eredeti borítót választotta a kiadó. Ugyan megtartotta középen a virág motívumot, de összességében teljesen más koncepciót alkotott meg vele, ami szerintem nagyon jó ötlet volt. 

Mostanában elkezdtem más témájú könyvek után érdeklődni, kezd egy kicsit kinyílni a szemem, és a kíváncsiságom is nagyobb és ahogy a következő bejegyzésekben látszódni fog, előtérbe kerültek nálam a krimi, thriller regények. Persze nem a legdurvább fajták, hanem azok amelyek kicsit árnyaltabbak, így szépen lassan tudom megszokni ezt a fajta stílust, ami eddig távol állt tőlem. Ezért is esett a választásom Jennifer L. Armentrout Míg a halál... című regényére. Egyrészt szeretem az írónő munkásságát, másrészt kíváncsi voltam, hogyan teljesít egy másik műfajban, ami ugyan tartalmazza a már megszokott romantikus szálat, de került bele egy kis plusz. 

Adott hősnőnk, Sasha aki évekkel ezelőtt egy hatalmas traumán esett át, hiszen az egyetlen túlélője egy sorozatgyilkosnak, aki előszeretettel kínozta meg áldozatait. Az események után Sasha érthető módon nem tudott a szülővárosában maradni, ezért a lehető legmesszebb kezdett új életet. A múltját nem tudta elfelejteni, de valamennyire rendeződött az élete, és jó munkája van.

Végül mégis úgy dönt, hogy visszatér és segít édesanyjának a fogadó körül, ennek egyrészt örül, hiszen gyerekkori álma volt, hogy majd egyszer ő vezeti a családi vállalkozást. Ám mégis retteg, hogy milyen lesz visszatérnie a megpróbáltatásainak helyszínére. Elsőre úgy tűnik nincs oka aggodalomra, ám aránylag hamar kiderül, hogy valaki nagyon nem örül annak, hogy újra a városban van, egyre furcsább és rémisztőbb dolgok történnek vele. 

A színen feltűnik volt barátja Cole, aki ugyanolyan hatást vált ki hősnőnkből mint régen, ugyanaz a vonzalom, de immár felnőtt köntösbe csomagolva. Cole szándéka, hogy megvédje a lányt, hogy újra biztonságban érezhesse magát, ám terve nem éppen problémamentes. Valahogy mindig történik valami, amikor nincs a lány közelében, ennek elkerülése érdekében szinte hősnőnkhöz költözik. Próbál rájönni, hogy ki állhat az ijesztő esetek mögött, ki akarja elűzni a lányt? És vajon megelégszik e azzal, hogy a városból elüldözi, vagy a Vőlegény, az ismert sorozatgyilkos munkáját akarja befejezni? 

Annyi biztos, hogy a lány élete veszélyben forog, és emiatt a hozzá közelállóké is, hiszen nem tudjuk ki és mi leselkedik rájuk. Azért be kell vallanom, hogy elég hamar rájöttem ki áll a háttérben, szerintem ha valaki egy picit is odafigyel, akkor simán le lehet szűrni az elejtett információkból, sőt szerintem szinte ordít a "megoldás". Attól függetlenül, hogy tudtam a könyv nagy "csattanóját" ugyanúgy élveztem az olvasást. Nem azt mondom, hogy ez az írónő legjobb könyve, de nem is a legrosszabb. 

Ebben a műfajban még kezdő vagyok, de úgy gondolom egyszeri olvasásra tökéletes, izgalmas fordulatok, és persze a romantika, ami nálam elengedhetetlen. 



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése