2021. március 7., vasárnap

Marissa Meyer - Scarlet - Piroska és az Ordas Rend katonái

 

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Még a jövőben is óvakodj a farkastól…
Cinder, a kiborglány kalandjai folytatódnak – éppen szabadulni próbál a cellájából, de még ha sikerrel is jár, ő lesz a Nemzetközösség legkeresettebb szökevénye.

Eközben Franciaföldön nyoma vész egy idős asszonynak, Michelle Benoit-nak, gyönyörű és makacs unokája, Scarlet pedig rendületlenül keresi. A vörös hajú francia szépség a nyomozása során egyre különösebb alakokkal találkozik. Megismerkedik Farkassal, az egyszerre vonzó és ijesztő utcai harcossal, akivel együtt erednek a rejtélyek nyomába. De a helyzet tovább bonyolódik, miután összeakadnak Cinderrel. Ahogy közös erővel próbálják megakadályozni, hogy Levana királynő végveszélybe sodorja a Föld teljes lakosságát, lassanként fény derül arra is, mi köze egymáshoz Scarletnek és Cindernek…

Író: Marissa Meyer 
Eredeti cím: Scarlet
Cím: Scarlet - Piroska és az Ordas Rend katonái
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2019.
Sorozat: Holdbéli krónikák 2.
Oldalszám: 470
Téma: Disztópia, Fantasy, Romantikus

Köszönöm a könyvet a Könyvmolyképző Kiadónak!

Két évvel ezelőtt olvastam a sorozat első részét, és nem is tudom azóta, hogy nem jutottam el addig, hogy folytassam. Most viszont eljött az alkalom, hogy a második rész a kezembe kerüljön. 

Nagyon tetszett az első rész ezért hatalmas nagy lelkesedéssel vetettem bele magam az olvasásba. Vártam, hogy belemerülhessek a történetbe, és izgulhassak, hogy mi történik főhőseinkkel. Bíztam benne, hogy most is egy nagyszerű történetet olvashatok. Szerencsére így lett, és olyan gyorsan fogytak az oldalak, hogy mire feleszméltem már vége is lett.  Már egy jó ideje nem olvastam ennyit egyhuzamban, és jó érzés volt "visszatérni", 

Az első részből megismert világban járunk, ám Cinder mellé újabb főszereplőt kapunk ebben a részben, Scarlet személyében, aki nekem nagyon szimpatikus volt. Az élet egy olyan szituációba sodorta, ami által megmutatkozott, hogy mennyre lojális és hűséges, ami egy nagyon fontos erény. Ezek mellé pedig olyan akarat és elhatározás társul, ami hatalmas veszélybe sodorja, de cseppet sem érdekli, hiszen a cél lebeg a szeme előtt, hogy a szeretett személyt megmentse. Semmitől sem riad vissza, tör előre amíg el nem éri a célját. 

Scarlet életében felbukkan Farkas, aki első ránézésre elég ellentétes személyiség, utcai harcos, de viselkedése visszahúzódó, és félénk. Ezt az "álcát" hamar ledobja magáról, és kimutatja a foga fehérjét. Hősnőnk úgy gondolja a fiú segíthet rábukkanni a nagymamájára, ezért úgymond szövetségre lépnek, és együtt indulnak Párizsba. Mozgalmas útjuk van, és a megérkezés után sem lesz sétagalopp a küldetés. 

Rengeteg titok övezi Michelle Benoit, Scarlet nagymamája eltűnését, aztán kiderül, hogy nem csak azt hanem az egész életét, és hősnőnk hirtelen olyan információk birtokába jut, amik felbolygatják az életét, és hirtelen mindent megkérdőjelez, és rájön, hogy mégsem lett beavatva minden titokba. 

Cindert sem szabad elfelejtenünk, hiszen ő a központi eleme a történetnek. Erről a részről nehéz úgy írni, hogy ne legyen spoileres az első részt illetően, de feltehetően az érdeklődik a második rész iránt, aki olvasta az elsőt is, de ha nem így lenne akkor a következő pár bekezdést ugord át!

SPOILERT TARTALMAZ!

Az első rész végén sajnos Cinder nem jött ki túl jól a szituációból, ezért börtönbe kerül, de hát nem hihette bárki is, hogy nem próbál meg megszökni. Társra is lel Carswell Thorne személyében, akivel együtt szöknek meg. Hát az ő cselekményszáluk is tele van kalanddal, izgalommal, és húzós helyzetekkel. Cinder hihetetlen leleményességről tesz tanúbizonyságot, és minden helyzetből kihúzza magukat. 

És hogy az várható volt Scarlet és Cinder útjai keresztezik egymást, és sok titokra fény derül. 

SPOILER VÉGE!

Összességében egy nagyon izgalmas, kalandos regény, amit csak ajánlani tudok mindenkinek. Nagyoooon tetszett, és tényleg nagyon hamar befejeztem. Minden olvasással töltött pillanatot élveztem, és magával ragadott a történet, együtt izgultam a szereplőkkel és drukkoltam, hogy minden jól alakuljon a végén. Annyi minden történik ez alatt a közel 500 oldal alatt, amit nem lehet egy értékelésbe belesűríteni, és nem lehet úgy átadni, mint ahogy az ember megéli amikor a sorokat olvassa. Mivel ez egy sorozat második része, nyilván függővéget kaptunk, abban biztos vagyok, hogy a harmadik részt is el fogom olvasni, reméljük nem két év múlva. :D





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése