2024. október 4., péntek

Keila Shaheen - Árnyékmunka ​terápiás napló

Fedezd fel az önismeret és a belső átalakulás erejét az Árnyékmunka terápiás napló segítségével! Ez a nélkülözhetetlen útmutató világos keretet nyújt ahhoz, hogy feltárd pszichéd rejtett aspektusait, azaz az „árnyékszemélyiséged”, és a negatív mintákat pozitív mintákká formáld.
Megvilágító erejű, az önreflexiót segítő gyakorlatokon keresztül segít azonosítani és feldolgozni azokat a korlátozó gondolatokat, amelyek visszatartanak attól, hogy kibontakoztasd a benned rejlő lehetőségeket. A napló segítségével fejlesztheted az önismeretedet, gyakorolhatod az önszeretetet és az elfogadást, és mélyebb kapcsolatot alakíthatsz ki a valódi, autentikus éneddel.
Ez a kötet értékes segítség mindazok számára, akik az önfelfedezés és átalakulás útjára szeretnének lépni.

Író: Keila Shaheen
Cím: Árnyékmunka terápiás napló - Hogy túllépj az árnyékaidon, és megtaláld a helyed az életben
Kiadó: Libri
Kiadás éve: 2024.
Oldalszám: 228
Téma: Önismeret, Önsegítő, Pszichológia

Köszönöm a könyvet a Libri Kiadónak!

 Az Árnyékmunka terápiás napló egy önsegítő, pszichológiai kis munkafüzet. Már nagyon régóta foglalkoztat a könyvek ezen típusa, hiszen mint minden ember életében így az enyémben is vannak traumák, problémák, amelyek néha megnehezítik az életemet. Rengeteg író foglalkozik hasonló témakörökkel, és nagy a kínálat a piacon én pedig mindig is kapkodtam a fejem, hogy mivel is kezdhetném el a megértési/tanulási folyamatot. 

Őszintén az embernek nincs arra pénze és ideje, hogy az összes fellelhető könyvet megvegye és elolvassa, sok sajnos időpocsékolás, hiszen oldalakon keresztül olvashatjuk ugyanazt újra és újra, vagy éppen nagy életbölcsességgel dobálóznak, amit egyébként a sarki kisboltban is meghallgathatsz, ha van rá pár órád. Ezek miatt én egy kicsit szkeptikus vagyok az ilyen típusú dolgokkal, legyen akár olvasni-, hallgatni- esetleg néznivaló. Most viszont a Librinek hála lehetőségem adódott kipróbálni ezt a munkafüzetet, ami kicsit gyakorlati, de mellette kapunk egy jó nagy adag elméleti ismeretet is. 

Az első pár fejezet nagyon sok információt tartalmaz azzal kapcsolatban, hogy mit is jelent maga az önismeret, milyen fajtái vannak, hogyan tudunk eljutni arra a szintre, hogy megismerjük önmagunkat, és emellett rengeteg kutatási és tudományos anyagot is olvashatunk, ami szerintem nagyon jó. Bőven van benne olyan is, amiről még soha nem hallottam (mondjuk ez nem meglepő), és voltak olyan dolgok is amiket elsőre nem is nagyon tudtam hova tenni, de szerintem egy nem szakmabeli, kezdőtől ez nem is meglepő. 

Be kell vallanom őszintén, hogy már egy jó ideje csücsül a polcomon ez a füzet, bele-bele olvastam, de valahogy nem jött el az ihlet, az idő, vagy egyszerűen csak féltem attól, hogy a végén mit fogok megtudni magamról. Illetve az is egy gát volt bennem, hogy mi van ha valamit nem jól csinálok, félreértem, de aztán rájöttem, hogy itt nincs rossz válasz, és azt is elfogadtam, hogy ez inkább iránymutatás és egy kis segítség, hiszen tényleg valódi, és reális képet csak a megfelelő szakember tud felállítani, akinek sokkal több ismerete és tudása van ezzel a szakterülettel kapcsolatban. Így amikor végre elengedtem a félelmeim egy részét nekikezdtem a munkának.

Tudtam, hogy nem lesz egyszerű, hiszen hiába csak én látom, hogy mit válaszolok, vagy mit írok és nincs, aki ítélkezzen vagy befolyásoljon mégis nagyooon ijesztő sokkal közelebből megvizsgálni magunkat. Éljük a mindennapi éltünket, ki így ki úgy, de telnek a napok megbirkózunk a látható problémákkal, de nem foglalkozunk azzal, hogy mélyen belül bizonyos dolgok hogyan hatnak ránk, és ezek milyen következményekkel járhatnak. 

Vannak dolgok, amiket akár évekre eltemetünk magunkban, aztán történik valami és bumm kirobban, mi pedig értetlenül és meggyötörten állunk, hogy most mi is történt. Ez egy folyamat, ami tele van bukkanókkal, érzelmi hullámvasúttal, nem tagadom lehet feladom, de úgy gondolom, ha már az ember elindul egy úton a cselekvés felé az már egy jó kiindulási alap. Lehet hogy pár napig, hétig foglalkozom a témával, lehet hogy éveken keresztül, lehet nem jutok sehova, de az is lehet hogy sikerül elérnem a változást. A jövő bizonytalan, de megpróbálom, hiszen végső soron vesztenivalóm nincsen, ez egy hosszú folyamat, lehet hogy egy életen át tart, de ha meg sem próbáljuk minden marad a régiben.