2019. február 2., szombat

Nalini Singh - Angyalháború

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Az angyalok lezuhannak az égből, ismeretlen erő taszítja őket vesztükbe. A vámpírok megbetegszenek, halhatatlanságuk sem védi őket a képtelen kórtól.
A vámpírvadász Elena Deveraux és társa, Raphael arkangyal a várost tépázó pusztítás forrását keresik, hogy elejét vegyék az értelmetlen haláleseteknek, és felkészülhessenek egy ellenséges arkangyal most már bizonyosan közelgő támadására.



Író: Nalini Singh
Eredeti cím: Archangel's Legion
Cím: Angyalháború
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2018.
Sorozat: Angyali vadász 6.
Oldalszám: 552
Téma: Angyal, Vámpír, Fantasy, Romantikus, Erotikus

Köszönöm a könyvet a Könyvmolyképző Kiadónak!
!!!A bejegyzést SPOILERT tartalmaz!!!
Egyszerűen imádom az írónő könyveit, ugyan nem ajánlanám mindenkinek az erotikus tartalmak miatt, de akit ez nem zavar az bátran vegye kezébe a regényeit. Mielőtt bárki azt hinné, hogy a könyv semmi másról nem szól, csak a szexről az téved. Eddig az Egy világ - két faj- állandó küzdelem, és az Angyali vadász sorozatát olvastam és olyan fontos tényezők is megjelennek bennük, mint az elfogadás, család, barátság, szerelem, tisztelet valamint társadalmi problémák is előkerülnek.

Mai bejegyzésem az Angyali vadász sorozat 6. részéről fog szólni. A könyvet önálló regényként az előzményeket nem ismerve is el lehet olvasni, viszont akkor néhány utalást nem fogunk érteni, bár azért úgy gondolom a lényeg így is átjön. Akik olvasták a sorozatot azok tudják, hogy a történet főszereplője Elena Devereux egy Vadász és Raphael New York Arkangyala. Ugyan néhány könyv hozzájuk közel álló személyekről szól, de a sorozat köteteinek nagy része az ő történetükkel foglalkozik.

Akik nem olvasták egyik részét sem azoknak nagy vonalakban vázolnám a helyzetet, valamint azoknak is, akik régen olvasták a sorozatot (mint én magam).
A történet egy olyan világban játszódik, ahol a Földön az arkangyalok uralkodnak, minden területnek megvan a maga vezetője, ugyan nem avatkoznak bele az emberek életébe, de szemmel tartják őket és ha kell közbelépnek. A másik, hogy léteznek a vámpírok is, akiket az angyalok teremtettek/teremtenek, és gyakorlatilag ugyanolyanok, mint a többi történetben lévők. Vért isznak, vannak jó és rossz vámpírok, viszont nem égnek el a napon, bár érthető okokból jobban szeretik a sötétséget. Ahhoz, hogy valaki ilyenné váljon komoly egészségügyi, és pszichológiai vizsgálatokon kell keresztülmennie, és ha megfelel, akkor átváltoztatják. Ám ez nem ennyire egyszerű, mert az illetőnek száz éven keresztül szolgálnia kell az angyalát. Mint tudjuk sokan nem szeretik a kötöttségeket, és itt jön képbe a Vadász Céh, akik azért jöttek létre, hogy az elkóborolt vámpírokat visszavigyék a gazdáiknak. Vadásznak születni kell, hiszen a vámpírokat nem olyan egyszerű felkutatni és elfogni, ezért sokkal gyorsabbak, ügyesebbek, mint az átlagemberek, és sokkal érzékenyebbek a vérszívók illatára, ezért képesek azonosítani és követni őket. Ilyen személy Elena is.

A fent említett dolgok alkotják a történet alapját ezekkel talán még nem is árulok el semmi nagy dolgot az előző részekből, de sajnos ezután kénytelen leszek.
A könyv ott folytatódik, ahol az előző abbamaradt, és ahogy már megszokhattuk nincs sokáig békesség. A Zuhatag (egy olyan jelenség ,amely során az arkangyalok ereje megnövekszik, és ez különböző természeti jelenségekkel társul, például vérré változik a Hudson folyó vize) javában tart, ami bizonytalan időszakot hoz, hiszen nem lehet tudni ki mivé fejlődik. Ezalatt szövetségek köttetnek, és arkangyalok válnak ellenségekké.

Mint már említettem Elena és Raphael áll mindennek a középpontjában, együtt próbálják kitalálni mi is folyik a világban, ki barát és ki ellenség. A tét hatalmas. Nem csak New Yorkot fenyegeti veszély, hanem az egész világot is, amikor egy őrült személy elkezd halottakat feltámasztani, és támadásra készül. Ez a két dolog együtt hatalmas pusztítást ígér, a kérdés csak az, hogy sikerül e megállítani.

Hőseink mellett természetesen megjelennek a jól ismert alakok is, a Hetek tagjai: Illium, Dmitri, Galen, Naasir, Jason, Aodhan és Méreg. Valamint a Vadász Céh tagjai: Sarah, Daecon, Ransom, Ashwini és még sok más angyal, vámpír és Vadász.

Az egész történet egy versenyfutás az idővel, valamint az ellenség keresése. A fő mozgatórugó ez, majd később a harc, de ezek mellett számos dologgal találkozhatunk. Elena és Raphael kapcsolata is fontos, hogyan is boldogul két ilyen erős akarattal rendelkező személy egymással. Elena és az apja közötti kapcsolat is fontos fordulatot vesz, valamint ide kapcsolnám még húgának a helyzetét. Raphael anyja is felbukkan, aki egy kis konfliktust okoz hőseink között.

Hőseink egy percig sem unatkoznak. Elena próbál hitvesként helyt állni, ami nem egyszerű, de szinte ösztönösen tudja mit kell csinálnia, miközben a múlt rémálmai folyamatosan üldözik őt. Raphael a Torony körüli dolgokkal van elfoglalva, aggódik az anyjáért, és persze szerelméért is. Aztán persze a nyakába szakad az egész konfliktus Kína arkangyalával, ami persze már nem az első eset, de talán ez a legnagyobb és egyben legveszélyesebb helyzet.

A könyv utolsó pár fejezetét szerettem a legjobban, hiszen izgalmas volt. Izgulhattunk a szereplőkért, azon hogy mi lesz velük, mi fog történni, és amiatt is, hogy milyen jövő elé nézhetnek majd. Imádtam, ahogy mindent bevetve harcoltak az ellenség ellen, taktikáztak, terveket szövögettek és úgy az egész hangulatot. A félelmet, a reményt, a harci szellemet, a végtelen hűséget, kitartást. Nagyon kíváncsi voltam, hogy mi is lesz a vége, ezért a könyv utolsó felén szinte átszáguldottam, és mire észrevettem már vége is volt.

Nagyon örülök neki, hogy a Könyvmolyképző kiadó megvette a jogokat, és kiadták ezt a részt. Nagyon remélem, hogy a többi is erre a sorsra jut, hiszen nagyon szeretem ezt a sorozatot, és alig várom, hogy a következő részét is elolvashassam, hogy megtudjam hogyan alakul hőseink sorsa.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése