2019. augusztus 26., hétfő

Holly Black és Cassandra Clare - A bronzkulcs

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
A ​mágia megmenthet.
A mágia megölhet.
A Magisztérium diákjai elméletben teljes biztonságban vannak varázslatos iskolájukban. A mágusok gondos irányításával megtanulják használni a varázserejüket, és rendet teremteni a kaotikus világban.
Ám a káosz most felveszi velük a harcot.
Callnek, Tamarának és Aaronnak olyan dolgok miatt kéne aggódniuk, mint a felmérők és varázsversenyek. Ám az egyik iskolatársuk megdöbbentő halála után muszáj a hidegvérű gyilkos nyomára bukkanniuk… kockára téve a saját életüket.
Az ifjú barátok kénytelenek szembenézni azzal, hogy a mágia csak annyira jó, amennyire a felhasználója. Gonosz kezekben mérhetetlen kárt tud okozni – hacsak Call, Tamara és Aaron még időben meg nem akadályozzák.
A Magisztérium-sorozat lenyűgöző harmadik részében a két nagy sikerű írónő, Holly Black és Cassandra Clare egy olyan iskolát tárnak elénk, ahol bármi megtörténhet – legyen jó vagy gonosz –, és az igazságot egyedül úgy lehet kideríteni, ha hőseink mindent hajlandóak kockára tenni.

Író(k): Holly Black és Cassandra Clare
Cím: A bronzkulcs
Eredeti cím: The Bronze Key
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 280
Sorozat: Magisztérium 3.
Téma: Fantasy, Gyermek-és Ifjúsági irodalom, Mágia

Köszönöm a könyvet a Könyvmolyképző Kiadónak!
A sorozat első két részét olvastam, így nem is volt kérdés, hogy ha újra Back To School hét lesz a Prológuson ezt a könyvet fogom elolvasni, és hát így történt.

A borító stílusa még mindig tetszik, illik a könyvhöz és a sorozat többi részéhez is. Nagyon szépen mutat a polcomon.

A sorozat előző része aránylag rendben lezáródott nálam, de ettől függetlenül kíváncsi voltam mit tartogat még a szereplők és az olvasók számára a két írónő. A fő karaktereink nem változtak, kaptunk néhány újat, de az alapkoncepció nem módosult. Még mindig Call, Aaron és Tamara azok, akik a figyelem középpontjába állnak, melléjük csatlakozik még Jasper is, és még számos bizonyos részekben fontosabb mellékszereplők.

A történet a nyári szünet vége felé kezdődik el, és már majdnem a regény legelején beindulnak az események, egy kissé izgalmas, és tragikus jelenetnek lehetünk a tanúi, ami után szerintem kicsit visszalassul a cselekmény, hiszen hőseink visszatérnek az iskola falai közé. Ilyen nyitás után valahogy kicsit eseménydúsabb folytatást vártam volna, de gyakorlatilag azt olvashattuk oldalakon keresztül, hogy vajon ki lehet az, aki újra Call életére tör, és, hogy miért teszi ezt. Aaron, Tamara, Call, és bizonyos értelemben Jasper is nyomozásba kezd.

Ahogy már megszokhattuk több szálon fut a cselekmény, vagy hogy úgy mondjam több minden is történik egyszerre. Ugye ott van az iskola, amely próbálja kiképezni a diákokat, bár ez szerintem eben a regényben nagyon háttérbe volt szorítva, és csak említés szintjén jelent meg, hogy na akkor most tanulunk. Vagyis hát tanították őket a káoszmágiára, de ez valahogy nem jött át nekem teljesen, és aztán hopp ott egy próbatétel. Persze mindenki sokat vár el a Call, Aaron, Tamara hármastól, de leginkább a fiúktól, hiszen nem egyszerű tanulók ám, így még nagyobb nyomás nehezedik rájuk, főleg hogy sokan azt szeretnék, ha elbuknának, minden értelemben.

Az iskolán kívül a háttérben is mozgolódás észlelhető, hiszen a "felnőtteknek" terveik vannak hőseinkkel, valamint az ellenség által létrehozott állatokkal. Meg hát bőven van olyan dolog, ami a felszín alatt lappang, mint ahogy az lenni szokott, elvégre milyen az a könyv, ami nem tud jól arcon vágni egy-két meglepetés jelenettel, amely során még bonyolultabbá válik, az amúgy sem egyszerű szitu.

Tehát hőseink egy pillanatra sem unatkoznak, folyton történik körülöttük valami. Nem mondhatnám azt hogy unalmas volt a könyv, bőven voltak benne izgalmas fordulatok. Nem azt mondom, hogy ez volt a sorozat legjobb része, de nem volt rossz sem. Nagyon gyorsan haladtam vele, olvastatta magát, így nem kellett délutánokat/estéket átszenvednem az olvasással. Annak ellenére, hogy a munka és egyéb dolgok miatt fáradt vagyok gyorsan sikerült elolvasnom, hiszen nem igényelt komoly odafigyelést, koncentrációt.

Egy kis kikapcsolódásnak megfelelt, és aki olvasta a sorozat többi részét, az gondolom kíváncsi a folytatásra szóval, ha eddig nem kezdtél neki, akkor hajrá, akadnak meglepetések a folytatásban is. :)


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése