2020. november 19., csütörtök

Colleen Hoover - Verity

Magával ​ragadó és megdöbbentő. Egyszerűen nem lehet letenni.
Claire Contreras New York Times bestseller szerző.
Lowen Ashleigh, az anyagi csőd szélén álló, küszködő író élete állásajánlatát kapja, amikor Jeremy Crawford, a bestseller szerző Verity Crawford férje felkéri, hogy balesetben megsérült felesége helyett megírja az asszony sikersorozatának befejező részeit.

Lowen megérkezik a Crawford házba, hogy átnézze Verity többévnyi jegyzeteit és vázlatait, remélve, hogy elegendő anyagot talál a munka elkezdéséhez. Csakhogy az irodában nemcsak kaotikus állapotok fogadják, hanem egy önéletrajz is, amit az asszony a legnagyobb titokban írt. A kézirat minden oldala vérfagyasztó vallomást rejt, köztük annak az éjszakának a történetét, ami örökre megváltoztatta a család életét.

Lowen először úgy dönt, hogy nem mutatja meg Jeremynek a kéziratot, mert annak tartalma még több fájdalmat okozna a gyászoló apának. De ahogy a férfi iránti érzelmei egyre erősebbé válnak, rájön, hogy talán mégis fel kéne fedni Verity mocskos titkait.

Egy egyedülálló romantikus thriller a New York Times bestseller szerző Colleen Hoover tollából.

Író: Colleen Hoover
Eredeti cím: Verity
Cím: Verity
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2020.
Oldalszám: 312
Téma: Thriller, Erotikus, Romantikus

Köszönöm a könyvet a Könyvmolyképző Kiadónak!

CoHo munkássága nem áll távol tőlem, a regényeit amelyeket olvastam szinte az összeset szerettem, bár ezt minden alkalommal elmondom. Verity című könyve viszont egyik eddig olvasott történethez sem hasonlít. Egyrészt ezért is döntöttem az elolvasása mellett, hiszen kíváncsi voltam, hogy egy merőben más műfajban, hogy teljesít az írónő, és bár ugyan egy icipici szerepe van a romantikának a regényben, de nem ez kapja a fő hangsúlyt. 

Főszereplőnk Lowen Ashleigh, aki egy író, ám közel sem olyan sikeres, mint szeretne lenni. Az utóbbi időben pedig nem volt annyi ideje az írásra, mint kellett volna, illetve egyéb elengedhetetlen kiadásai miatt a csőd közelébe került. Így amikor egy olyan lehetőség kerül az útjába, ami egy jó darabig megoldaná az anyagi gondjait felcsillan szemében a remény, ám hamar szomorúságba csap át, amikor felismeri, hogy lehet hogy kevés az, amit tud a feladat teljesítésére. 

Jeremy Crawford egy sikeres író férje, aki keresi azt a személyt, aki be tudja fejezni a felesége megkezdett sikersorozatát. Azzal gondolom nem mondok újat, hogy Lowen lesz a szerencsés (?), aki megteheti ezt, ehhez viszont elengedhetetlen, hogy jobban megismerje a történetet, így pár napra beköltözik a Crawford házba, hogy átnézze Verity irodáját. A rengeteg papír, anyag között semmi rendszer nincs, ezért Lowennek el kell ismernie, hogy pár nap alatt nem fog végezni, főleg akkor amikor rábukkan Verity titkos önéletrajzára is. 

Ebben a részletes kéziratban olyan eseményekre, titkokra derül fény, hogy Lowen teljesen elhűlve olvassa a fejezeteket, amíg az elején a Jeremyvel való kapcsolatáról ír leginkább az írói stílusa az ami megfogja, később már maga a cselekmény. Verity leírásából egyre jobban megismeri a férfit, illetve személyesen is egyre több mindent tapasztal, az érzései kezdenek megváltozni iránta. 

Lowen Jeremyt nagyon pozitívan látja, hiszen neveli a fiát, és feleségét is gondozza, és ennek ellenére is igyekszik a jóra koncentrálni, és míg az elején nem szentelnek egymásra sok figyelmet, ez később megváltozik. Amikor Lowen befejezi a kéziratot, pont emiatt az érzés miatt gondolkodik azon, hogy megmutassa-e a férfinak mindazt ami Verity önéletrajzában olvasható, úgy gondolja a férfinak joga van tudni azokról. 

Nehéz úgy írni a könyvről, hogy ne spoilerezzem el a lényegét, és azt, ami a csattanót adja. A regény lényegi része az Verity önéletrajza, ez adja a feszültséget, a misztikumot és a végén a meglepetést is. Úgy gondolom, hogy el kell olvasni a könyvet, ahhoz hogy ezt megértsük, át kell éreznünk, mind azt a szörnyűséget, amit olvasunk, éreznünk kell a dühöt, a csalódottságot, a félelmet, hogy a végén megkapjuk azt a pofont, amely teljesen összekuszálja nem csak a főszereplőnk érzelmeit, hanem a miénket is. 

Olvasás közben sokszor ledöbbentem, elborzadtam és dühöt éreztem, nem tudtam elképzelni, hogy létezik ilyen borzasztó ember, de el kellett hinnem, ugye? Elvégre feketén fehéren le volt írva a saját önéletrajzában. Az utolsó pár fejezetben, mint ahogy már írtam jött a legnagyobb fordulat, amire álmomban sem számítottam. Vagyis nem csak egy fordulat jött, hanem több kisebb és néhány nagyobb, az biztos, hogy az írónő a végére hagyta a legjobb részt. 

Összességében azt kell mondanom, hogy nem vagyok csalódott, tetszett a könyv, és biztos vagyok benne, hogy ha lesz rá lehetőségem fogok még ilyen könyveket olvasni az írónőtől. 


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése