2023. július 21., péntek

Kollár Betti - A vonzás szépsége

Sere és Ace alkuja ugyan felbomlott, de ez nem jelenti azt, hogy Sere végre megszabadult a nehézségektől. Még nem tette túl magát Ace-en, ráadásul újabban zavarban érzi magát Rhett előtt. Változóban vannak a dolgok: Ace mintha már más szándékkal közeledne felé, mint korábban, Rhett pedig egyre nyitottabb és barátságosabb.
Sere lassan ráébred, hogy szerelmes, de egy vadonatúj kihívással kell szembenéznie, mégpedig azzal, hogy milyen is párkapcsolatban élni. Végre rálel a saját társaságára, és úgy érzi, tartozik valahova, valakihez. Ám nem mindenki az, akinek mondja magát. Meg kell birkóznia saját bizonytalanságával és a kaliforniai élete miatti rossz érzéseivel is. Rég történt eseményekre derül fény, fájdalmas érzések törnek felszínre, de ezúttal már Serén múlik, hogy egyedül néz-e velük szembe.
Vajon sikerül rátalálnia önmagára és a problémák ellenére is kitartania amellett, akit szeret?

Író: Kollár Betti
Cím: A vonzás szépsége
Kiadó: Magnólia 
Kiadás éve: 2021
Sorozat: A vonzás törvénye 2.
Oldalszám: 400.
Téma: Romantikus, New Adult 

Köszönöm a könyvet a Magnólia Kiadónak!


Amint befejeztem a sorozat első részét A vonzás törvényét szinte azonnal neki is estem a második résznek, hiszen annyira kíváncsi voltam hogy mi lesz a szereplőkkel, hogy nem bírtam várni, végülis az alvás a gyengéknek való, igaz másnap a munkában már nem így láttam de néha belefér. De hogy megérte az alvásomat felaldozni? A bejegyzésből kiderül.

A történet ott folytatódik, ahol az előző abbamaradt, még mindig Sere a főszereplő lány, ám mellé csapódik egy korábbi mellékszereplő és főhőssé avanzsálódik. 

Nagyon fontos, hogy a bejegyzés erősen spoileres az első rész tekintetében, szóval ha te kedves olvasó még nem ismered Ace és Sere történetét, akkor először mindenképpen olvasd el a sorozat első részét és csak utána ezt a kis értékelést.

A szereplők ebben a regényben is ugyanazok, mint az első részben csak éppen a kapcsolatok alakulnak át egy kissé, illetve vannak új szereplők, és olyanok is akik nagyobb szerepet kapnak, mint előtte.

Szóval az alap szituáció, hogy Ace nem meglepő módon (bár remélem nem csak én reménykedtem titkon hogy megváltozik) nem tudja magát tartani az egyezséghez, így Sere eldönti hogy nem kínozza tovább magát és lemond a fiúról, de ez nem olyan egyszerű mint ahogy tűnik. Sere hirtelen úgy érzi teljesen egyedül van, hiszen a srácokhoz nem csapódhat a testvériség mindenek előtt elv miatt, más barátai pedig nem nagyon vannak, kivéve Ethant és az ő barátait de ott Rhett a kínos tényező. Szerencsére hamar kiderül, hogy nem kell minden kapcsolatot megszakítania a fiúkkal, mert ők is nagyon megszerették, és Ace is teljesen új oldaláról mutatkozik meg, ami miatt szépen lassan egy jó kis baráti kör alakul ki. 

Sere egyre több időt tölt Rhettel, és rájön hogy mennyi minden rejtőzik az álarca mögött és elkezd érzéseket táplálni irányába. Bevallom őszintén sokkal jobban összeillenek ők ketten, de picit olyan érzésem volt, hogy Rhett túl szép hogy igaz legyen. Kedves, tiszteletteljes, türelmes, romantikus, csupa csupa jó tulajdonsága van, amik levehetnek egy lányt a lábáról, nem meglepő hogy Sere is így jár. Szépen fokozatosan alakul ki a kapcsolatuk, persze mint normál esetben itt is vannak hullámvölgyek bőven, Sere nem egy egyszerű eset sok minden történt vele, amit nehéz elfogadnia, feldolgoznia de nagyon pozitív volt hogy mert segítséget kérni. Ugyan nekem néha már sok volt, hogy folyton azzal jött hogy nem illik a sráchoz mert neki nincs jövőképe és hogy más lányt kellene választania, viszont valahol meg tudtam érteni. Nehéz elfogadni hogy az akit szeretsz halad előre, vannak tervei, céljai te pedig azt se tudod holnap mit fogsz csinálni, és céltalanul eléd az életed nap nap után. 

Ha ez nem lenne elég titkokra derül fény, ami felkavarja a kedélyeket a fiúk között, erről semmit nem szeretnék írni elég annyi hogy elég központi eleme a regénynek és előkészítí a terepet az írónő következő regényének, amit megjegyzek hogy nagyon nagyon várok. Amint időm engedi neki is fogok kezdeni, mert kíváncsi vagyok mi történik a folytatásban. 

Összességében azt kell mondanom hogy jobban tetszett mint az első rész, szerintem önálló regényként is lehet olvasni, bár nyilván nem árt néhány dologgal tisztában lenni, de élvezhető így is. Könnyed, romantikus de mégis izgalmas regény, mindenkinek ajánlom aki valami ilyen olvasnivalót keres. 





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése