2018. augusztus 12., vasárnap

Kasie West - A távolság relatív

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
A ​tizenhét éves Caymen Meyers úgy tanulmányozza a gazdag embereket, akár egy tudományos kísérletben, és sok évi megfigyelés után biztos benne, hogy csak egy dologra jók: pénzt költeni olyan felesleges holmikra, mint az anyukája boltjában árult porcelánbabák.
Így amikor Xander Spence besétál a boltba, hogy a nagymamájának vegyen egy babát, elég egy pillantás, hogy Caymen megállapítsa, a fiú eszméletlenül gazdag. Bár a fiú vonzó, és ő az első, aki tényleg felkelti a lány figyelmét, Caymen elég okos ahhoz, hogy tudja, nincs esélye a fiúnál. Hiszen ha mást nem is tanult az anyukája intelmeiből, azt igen, hogy a gazdag emberek figyelmét nehéz felkelteni. Ám Xander ezentúl gyakran megjelenik az üzletben, dacára a lány erőfeszítéseinek, hogy elriassza. Caymen pedig, legnagyobb rémületére, élvezni kezdi a fiú táraságát.
Tudja, hogy az anyukája nem jöhet rá a dologra – nem fogadná el. Jobban szeretné, ha Caymen a helyi, csóró rockerfiúval lógna. Amikor Xander odafigyelése és kedvessége már éppen meggyőzné a lányt, hogy a gazdagság nem jellemhiba, ráébred, hogy a pénz sokkal nagyobb szerepet játszik a kapcsolatukban, mint gondolta volna. És hogy Xander nem az egyetlen, akiért aggódnia kell.

Író: Kasie West
Eredeti cím: The Distance Between Us
Cím: A távolság relatív
Kiadó: Menő Könyvek
Kiadás éve: 2018.
Oldalszám: 304.
Téma: Young Adult, Romantikus

Köszönöm a könyvet a Menő Könyveknek! :) 
Nagyon tetszett az írónő előző könyve, ezért nem is volt számomra kérdés, hogy a most megjelenő regényt elolvassam-e. Szerencsére most sem kellett csalódnom. Persze nem kell egy világmegváltó történetre számítani, hiszen ez a könyv, egy könnyed, gondolkodást nem igénylő alkotás. A szereplők és a cselekmény hétköznapi, nem történik semmi rendkívüli mégis egy jó szórakozást nyújt az olvasónak.

A borító aranyosra sikeredett, és már ez is jelzi, hogy bizony egy romantikus könyvvel van dolgunk, hiszen egy pár lábát látjuk. Egyszerű, és ugyan nem ez lesz az első regény, amit egy könyvesboltban kiszúr az ember, de azért, azt sem mondhatjuk, hogy unalmas lenne.

A cím is nagyon megtetszett, hiszen szerintem nagyon igaz, hiszen a távolság valóban relatív, és az sem mindegy, hogy miben és hogyan értelmezzük ezt. Jelen esetben nem kilométerekről beszélünk, hanem társadalmi távolságról, hiszen hősünk gazdag viszont hősnőnket nem veti fel a pénz, ebből adódóan van egy bizonyos szakadék közöttük. Ez a koncepció nem ismeretlen ebben a műfajban, előszeretettel alkalmazzák, hiszen már az elején megadja a problémát, és nem kell újabb ötlettel előállnia az írónak.

Főhőseink Caymen, akinek szerintem szokatlan neve van, ugyanis én még könyvben nem láttam, és Xander, akik két külön társadalmi rétegből származnak, mégis keresztezik egymás útját. Az elején, ahogy lenni szokott nem szimpatizálnak egymással, ám ez hamar megváltozik. Szépen lassan egyre több időt töltenek egymással, majd egyre jobban összemelegednek. Xandernek ebben nagy szerepe van, ugyanis ő a kezdeményező fél, szimpatikus volt a viselkedése, és az ötletei is. Nagyon szerettem kettőjük jeleneteit olvasni. Caymennek elég egyedi humora van, ami nekem kifejezetten tetszett.

Természetesen a társadalmi különbségen kívül számtalan tényező van, ami hátráltatja kapcsolatuk kibontakozását. A lány anyukája saját tapasztalata alapján ellenzi, azt hogy Caymen közelebbi kapcsolatba kerüljön a fiúval, és ahogy az lenni szokott egy harmadik, majd egy negyedik személy is felbukkan a kapcsolatban, amiből szintén kialakul egy kis feszültség.

Összességében nekem tetszett a könyv, ami nem meglepő, ugyanis szeretem az ilyen limonádé történeteket, ahol szinte semmi sem történik, de mégis alakul valami. Meg hát romantikus regényről beszélünk, ami happy enddel végződik, ezzel már szinte meg lehet venni, főleg, ha fáradt vagyok, vagy éppen nincs kedvem semmi komolyabb hangvételű könyvhöz.

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a romantikus regényeket, és egy könnyed történetet szeretne olvasni.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése