2018. december 15., szombat

Dr. Seuss - A ​Grincs

Végre újra olvasható Dr. Seuss legnagyobb klasszikusa!
Grincs Kikfalva közelében lakik, és teljes szívéből utálja a karácsonyt. Már ha egyáltalán van szíve… Gyűlöl mindent, ami az ünneppel kapcsolatos. Ezért úgy dönt, ellopja a karácsonyt. Véghez is viszi gonosz tervét, ám földbe gyökerezik a lába, amikor meglátja, hogy Kikfala lakói ajándékok nélkül is boldogan ünnepelnek.
A Kolibri Klasszikusok sorában hatodik Dr. Seuss-könyv most Tandori Dezső klasszikussá vált, mégis megújult fordításában jelenik meg.



Író: Dr. Seuss
Cím: A Grincs
Eredeti cím: How the Grinch Stole Christmas!
Kiadó: Kolibri Kiadó
Kiadás éve: 2018.
Oldalszám: 64
Téma: Karácsony

Köszönöm a könyvet a Kolibri Kiadónak!
A mostani bejegyzésem nem lesz valami hosszú, elvégre a könyv sem az a maga 64 oldalával, ami gyakorlatilag képekkel van tele.

Karácsony közeledtével szeretek télies, karácsonyos történeteket olvasni, hiszen megadják a hangulatot az ünnepekhez, és ezek mégiscsak jobbak és élvezhetőbbek, mint például az Operációs menedzsment tankönyv, vagy éppen a Számvitel gyakorlat feladatai. A Grincs elolvasása ugyan nem tartott sokáig (még negyed óra sem képnézegetéssel együtt), de nagyon tetszett.

A történet Grincsről szól, aki Kikfalva közelében lakik, és utálja a karácsonyt. Amikor eljön ez a sokak által várt ünnep ő teljesen kiakad, és eldönti, hogy bizony, ha ő nem boldog, más se legyen az. Ördögi tervet eszel ki, hogy megakadályozza az ünneplést, hogy csendben és nyugodtan teljen el a nap, ne kelljen a gyerekek boldog, és elégedett hangjait hallania. Nem akarok nagyon sok mindent elárulni erről a tervről, és arról sem, hogy sikerrel járt -e Grincs vagy sem, hiszen akkor nem lenne értelme elolvasni a könyvet, tehát, ha kíváncsi vagy, hogy mi is történt mindenképpen olvasd el, nem fogsz csalódni. ;)

A történet tanulságos, ezért mindenkinek ajánlom. A kisgyerekek és a felnőttek is egyaránt élvezhetik, hiszen egy kellemes hangulatú, és könnyed műről beszélhetünk.

Nagyon tetszettek az illusztrációk, jól kidolgozottak voltak, és ezeknek köszönhetően a szöveg nélkül is tökéletesen meg lehetett érteni, hogy miről is szól a könyv.

Összességében nagyon tetszett a könyv, és láttam A Grincs előzetesét is, amit mindenképpen meg akarok nézni. Nagyon várom, hogy milyen lesz, de rossz biztos, hogy nem. Ha tehetitek ti is nézzétek majd meg, de persze a könyvről se feledkezzetek meg. ;)

Bátran ajánlom mindenkinek ezt a rövidke kis történetet, és nem csak Karácsony környékén, hanem az év összes napján is. :)


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése