2018. december 28., péntek

Cynthia Hand - Vigyázz, Holly Chase!

A ​tizenhét éves Holly Chase nem egy tipikus jó kislány, sőt önző és gátlástalan. Csak az lebeg a szeme előtt, hogy híres legyen. Még arra is képes volt, hogy édesanyja halálakor lőjön egy szelfit a sír mellett új napszemüvegében, és kiposztolja Instagramra. Nincs tekintettel senkire, a barátait már rég elmarta maga mellől. Aztán történt valami, ami mindent megváltoztatott… Karácsony napján Holly az éjszaka közepén hangos zajra ébredt. Három szellem jött el hozzá, hogy megmutassák neki, milyen önző, elkényeztetett teremtés lett belőle. Megpróbálták rábeszélni, hogy változtasson életmódján. De Holly nem hallgatott rájuk. Aztán meghalt. Holly ezzel átkerült a szellemvilágba, ahol a múlt karácsonyainak szellemeként az a feladata, hogy minden évben megmentsen egy eltévelyedett lelket. Holly szó szerint halálosan unja a dolgot, mindaddig, amíg egy dögös, 17 éves srác lesz a kiszemeltje, aki a lányt régi önmagára emlékezteti. És bár tény, hogy meg akarja menteni végzetétől, tilos lenne közel kerülni a fiúhoz, pláne belekeveredni egy zavaros románcba vele. De hát hogyan is lehetne ellenállni a kísértésnek?

Író: Cynthia Hand
Cím: Vigyázz, Holly Chase!
Eredeti cím: The Afterlife of Holly Chase
Kiadó: Maxim Kiadó
Kiadás éve: 2018.
Oldalszám: 384
Téma: Karácsony, Fantasy, Romantikus,

Köszönöm a könyvet a Maxim Kiadónak! :) 
Legelőször a borító fogott meg, hiszen télies,ami ebben az időszakban számomra plusz pont. Nagyon szeretem a karácsonyt, ugyan a tél nem a kedvenc évszakom, de a havat viszont imádom.

Miután a fülszöveget elolvastam kicsit megcsappant az érdeklődésem a könyv iránt, de úgy gondoltam egy próbát megér, max imádkozom, hogy Happy End legyen a vége, hogy ne kelljen sírnom a végén.

A könyv alapja Charles Dickens Karácsonyi Ének című műve, szerencsére az írónő gondolt azokra is, akik nem olvasták/látták, mint én és nagy vonalakban ismertette a lényeget, és a fontosabb információkat. Valójában felhasználta a könyv elemeit, és kicsit átalakította. Nagyon tetszett az ötlet, annak ellenére is, hogy kicsi segítséget igénybe vett.

Történetünket Holly szemszögéből ismerhetjük meg, ő a főszereplőnk, aki a könyv elején egy kiállhatatlan, hisztis, idegesítő p*csa. Sajnos ezt nem tudom szebben megfogalmazni, nagyon bíztam benne, hogy nem lesz ilyen egész idő alatt, nem szerettem volna nyugtatót bevenni, csak azért hogy ne kapjak idegbajt tőle. Szerencsére nem kellett a hajamat tépnem, hiszen hősnőnk visszafogta magát, gáz hogy ehhez arra volt szükség, hogy meghaljon. Ugyan nem változott meg gyökeresen a személyisége, de azért tapasztalható a fejlődés.

Holly tengeti a mindennapjait, ha kell keményen dolgozik, de a fennmaradó időben csak van, mint a befőtt, ám bekerül a képbe másik főszereplőnk Ethan, aki felkelti a figyelmét, és hirtelen már nem is olyan unalmas ez a munka.

Ethan nagyon hasonlít a régi Hollyra, de csak első ránézésre, később kiderül, hogy szinte teljesen az ellentéte, már ami a személyiségét illeti. Tehát adott Ethan, akit "jó" útra kell téríteni, ám ez hosszú folyamat.

A könyv első részében megismerhetjük Holly-t és az ő helyzetét, ezután áttérünk a halála utáni eseményekre. A következő lépésként feltűnik Ethan, és ezzel együtt kezdjük megismerni hősnőnk munkáját is. Ám ezúttal Holly változtat a módszerein, ami nagyon megkavarja a dolgokat, de talán pont erre van szükség.

 A regény tele van fontos mondanivalókkal, és ezt olyan köntösbe sikerült bújtatni, ami mindenkinek emészthető, könnyen felfogható. Bár talán a legjobb szó a rádöbbentő. Nem csak a szereplők eszmélnek rá dolgokra, hanem az olvasó is, hiszen életszerűen mutatja be az eseményeket, és néhányan magukra is ismerhetnek olvasás közben.

Összességében tetszett a könyv, hiszen érdekes volt, és olvastatta magát. Örültem a végén a történet csattanójának, ugyan nem számítottam rá, de tökéletes választás volt. Bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti az elgondolkodtató történeteket, amik néhol kicsit szomorúak, mégis aranyosak.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése