2018. július 1., vasárnap

Kerstin Gier - Smaragdzöld

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Mit tesz az, akinek összetörték a szívét? Úgy van. Telefonál a legjobb barátnőjével, csokoládét majszol és hetekig dagonyázik a boldogtalanságban. Csak az a bökkenő, hogy az akarata ellenére időutazóvá vált Gwendolynnak egészen más dolgokra kell tartalékolnia az energiáit: például a túlélésre. Mert azok a szálak, amelyeket a kétes hírű Saint Germain gróf még a múltban illesztett egymáshoz, immár a jelenben is veszélyes hálóvá szövődtek.
Ahhoz, hogy felfedjék a titkot, Gideonnak és Gwendolynnak nem elég eltáncolni egy menüettet a 17. század egyik legpompásabb bálján, hanem hanyatt-homlok kell belevetniük magukat a kalandokba bármelyik évről is legyen szó…
Érzelmi hullámvasút az évszázadokon keresztül: Gideon és Gwen kalandjai Kerstin Gier, kitűnő bestseller-szerző tollából.
Beleszeretsz!

Író: Kerstin Gier
Eredeti cím: Smaragdgrün
Cím: Smaragdzöld
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2012.
Sorozat: Időtlen szerelem 3.
Oldalszám: 444.
Téma: Időutazás, Romantikus, Young Adult

Az Időtlen szerelem trilógia befejező kötete sem okozott csalódást, ahogy az első két rész sem. Az elején nem hittem volna, hogy ennyire magába szippant, ez a világ. Nagyon megszerettem a karaktereket, és izgalmasnak tartom a cselekményt, és el sem hiszem, hogy vége van. :( Szívesen folytattam volna még az olvasást, de talán így volt jó, ahogy. Tapasztalatból tudom, hogy néha muszáj megállni három regénynél, hiszen nagyon el tud kutyulódni a történet a negyedik résztől.

A történet ott folytatódik, ahol az előző részben abbamaradt, ami szerintem egy nagyon jó dolog, így az írónőnek nem kell azzal foglalkoznia, hogy elmesélje mi is történt a köztes időben, hanem teljes figyelmét a jelenre, néhány esetben a múltra tudja összpontosítani.

Tetszett, hogy szinte minden figyelem Gwendolynra irányult, és nem a többiekre, mint ahogy az előző részekben. Bár talán ha Lucy és Paul többet szerepelt volna, akkor lehet hamarabb rájövünk a dolgokra, de ettől függetlenül nagyon tetszett ez a megoldás. Gideon kicsit a háttérbe lett szorítva, de ez nem zavart annyira, mint amennyire normál esetben zavarni szokott. Általában azon drukkolok, hogy a főszereplők minél hamarabb egymásra találjanak, ám ez itt teljesen kimaradt, annyira izgalmas volt a cselekmény, hogy a romantikus szál kiesett a látókörömből, és szinte nem is foglalkoztam vele, és ez nagy szó, de azért a végére fülig ért a szám, a dolgok alakulásának köszönhetően. :D

Nagyon tetszik az írónő stílusa, az ahogy felépíttette ezt a világot, és nem feledkezett meg az apró részletekről sem. Minden oldallal egyre több mindenre fény derül, és alig vártam, hogy végre megtudjam, hogyan is végződik a történet, főleg, hogy egyre több ember keveredett bele ebbe az egészbe.

A kedvencem természetesen még mindig a legjobb barátnő Leslie, és a szellem vízköpő démon Xemerius voltak. Bár az előbbi kevesebb szerepet kapott az utóbbi viszont annál többet, aminek nagyon örültem, hiszen nagyon vicces jelenteknek lehetünk tanúi neki köszönhetően, és nem mellesleg hatalmas segítség Gwennek.
Mr. Bernhard nagy meglepetést okozott, hiszen nem olyan volt, mint amilyennek az első két részben megismerhettük. Sokkal többet szerepelt, és abszolút pozitív képet alakított ki magáról, azzal, hogy segített hősnőnknek. Na és persze Lucas, imádtam a karakterét, ez egy nagyon jó húzás volt az írónőtől, talán elmondhatom, hogy a kettejük jelenetei Gwennel voltak a kedvenceim.

A könyv számos váratlan meglepetést és fordulatot tartogat számunkra, és azt kell mondanom, hogy imádtam minden pillanatát. Mindenkinek ajánlom a sorozatot, akik szeretik a rejtélyeket, az ármánykodást, és a váratlan fordulatokat.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése