2018. június 26., kedd

Kerstin Gier - Zafírkék

Friss szerelmesként a múltba utazni – ez talán nem a legjobb ötlet.
A tizenhat éves újdonsült időutazó, Gwendolyn legalábbis így gondolja.
Neki és Gideonnak ugyanis épp elég a gondjuk anélkül is.
Például meg kell menteniük a világot. Vagy meg kell tanulniuk menüettet táncolni.
(Egyik sem igazán egyszerű!)
Amikor ráadásul Gideon nagyon titokzatosan kezd viselkedni, Gwendolyn számára világossá válik, hogy mihamarabb át kell vennie az irányítást a saját hormonjai felett. Különben semmi nem lesz az időtlen szerelemből!
Romantikus, humoros, példátlan – Gideon és Gwen kalandjaival Kerstin Gier mindenkor elvarázsolja közönségét.

Író: Kerstin Gier
Eredeti cím: Shapirblau
Cím: Zafírkék
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2011.
Oldalszám: 358.
Sorozat: Időtlen szerelem 2.
Téma: Romantika, Időutazás, Young Adult

Nagyon tetszett a sorozat első része így szinte azonnal kezdtem is neki a második résznek. A hangulat adott volt, még nem estem ki a ritmusból, ennek köszönhetően elég hamar befejeztem. Ebben a regényben sem kellett csalódnom.

A történet ott folytatódik, ahol az előző abbamaradt, ettől függetlenül az írónő gondolt arra is, hogy eltelik egy kis idő a két könyv megjelenése között, ezért röviden összefoglalja, hogy mi is történt eddig.
Főszereplőink még mindig Gwendolyn és Gideon, akik egy fontos küldetésben járnak el, ám ebben a részben ez nem volt annyira hangsúlyos, sokkal inkább a gróf került a középpontba, és a két fiatal kapcsolata.

Érződik, hogy azért ez a kötet egy átvezető az első és a harmadik rész között, ami nem meglepő, hiszen először egy ismeretlen világot kell felfedezni, majd ebben kell megtalálni a helyünket, végül pedig jön a csattanó és a megoldás. Ezért szeretem a trilógiákat, mert mindenre van idő, és nem kell gyorsan letudni mindent, hogy egy könyvbe beleférjen, és minden szereplő meg tudja magát mutatni az olvasóknak.

Tehát a fő vonal még mindig az időutazás, ami már nem is annyira félelmetes hősnőnk számára, és az olvasó is egyre inkább el tudja fogadni, ezt a felállást, még ha valójában elég bizarr dolgok esnek meg egyszer-egyszer. Valójában nem annyira mozgalmas, mint az első rész, de kellőképpen megdolgoztatta az agyamat, és tényleg csak azt tudom mondani, hogy szinte átsuhantam az oldalakon, annyira magával ragadó a történet, és annyira kíváncsivá teszi az embert, hogy azonnal tudni akarja a sztori végét.

Ezzel én is így vagyok, és alig várom, hogy a harmadik részt is elolvashassam, de arra még várnom kell pár napot, de úgy gondolom, hogy megéri.

Visszatérve a cselekmény, a szereplők adottak, és a konfliktus is, bár fontos megemlítenem egy új szereplőt, aki nem más mint Xeremius, a vízköpő démon, hát nem is tudom mit mondjak róla. Egyszerűen imádtam, vicces, levakarhatatlan, és nagyszerű segítség. Nagyon örülök annak, hogy belekerült a regénybe, mert nagyban hozzájárul ahhoz, hogy megszerettem, ezt a részt is.  Nélküle nem lenne ugyanolyan, ezért remélem a harmadik részből sem hagyják ki.

Leslie is jó barátja Gwennek, őt is nagyon bírom, kis detektív, aki feltétel nélkül elfogadja hősnőnket, sőt mindenben segíti amiben csak tudja, szerintem mindenki ilyen barátot szeretne magának.

Összességében nagyon tetszett és ajánlom mindenkinek, hiszen egy olyan regény, ami olvastatja magát, és nagyon izgalmas, mind elgondolásban, mind kivitelezésben.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése