2018. június 15., péntek

Kedvenc Young Adult könyveim Top 5

Ebben a kis bejegyzésben összegyűjtöttem azokat a Young Adult könyveket, amelyek közel kerültek a szívemhez. Nektek vannak kedvenc YA könyveitek?



Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem 
A legutóbbi YA könyv, amit olvastam, és nagyon tetszett, amihez nagyban hozzájárult az írónő nagyszerű stílusa, és történetvezetése. A cselekmény átlagos, de mégsem unalmas, hiszen mindig történik valami, ami arra ösztönzi az olvasót, hogy még tovább olvassa a könyvet. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a romantikus történeteket.


Kerstin Gier: Silber Az álmok harmadik könyve 
A könyv háromnegyedét már elolvastam, és be kell vallanom, hogy a három regény közül ez tetszik a legjobban, talán azért mert a második rész akkora csalódás volt, hogy ettől már nem vártam semmit. Mivel ez a trilógia befejező kötete alig várom, hogy a végére érjek, és megtudjam mi is a helyzet valójában. A megszokott stílus elvisz minket egy álomutazásra a szereplőkkel együtt, és nem tudhatjuk, hogy a végén Happy End lesz, vagy a legrosszabb rémálmunkkal találjuk szembe magunkat.


Kelly Oram: Szívzűrterápia stérbereknek 
Akik ismernek, azok tudják, hogy szeretem a LOL-Könyveket, ám az utóbbi időben megcsappant kicsit az érdeklődésem irántuk, azonban a listáról nem maradhatott le ez a könyv, hiszen az egyik kedvencem, és bármikor szívesen újra olvasom, és nem unom meg. Egy aranyos, könnyed történet, ami nagyszerű olvasmány lehet a romantikus lelkűeknek.



Kiera Cass: A Párválasztó trilógia 
A lista következő pontja nem csak egy könyv lesz, hanem egy trilógia, hiszen nem tudnám megmondani melyik rész tetszett a legjobban. A három rész adta magát az egész történetet és így volt teljes (plusz a kiegészítő történetek). Tudom sokan mondhatjátok, de hát a sorozat 5 részes, mire én azt válaszolnám, hogy az első három regény az, ami America és Maxon történetével foglalkozik, a másik kettő már a lányukról szól, ami számomra már egy másik szál, így ilyen módon nem sorolnám szorosan az előbb említett könyvekhez. Egy szó, mint száz nagyon tetszik a világ, amit az írónő megteremtett és a történeten keresztül megérthetjük, hogy olykor a legkevésbé kívánt dolgok, valami olyanná alakulnak át, amik megváltoztatják az egész életünket.

Kép forrás: http://charlotte90kiscsillag.blogspot.com/2015/04/1050-32-es-pont-egy-trilogia-kiera-cass.html

Joss Stilring: Lélektársak trilógia 
Az utolsó is egy trilógia lesz, vagyis egy 6 részes regénysorozatról beszélhetünk, ami szintén magával ragadott, és bármikor képes vagyok újra olvasni akár az egész sorozatot, vagy csak egy-egy kötetét. A történet nem meglepő módon romantikus, de nem az a nyálas fajta, hiszen mellette az írónő az akciódús jeleneteket sem veti meg, és gyakran kerülnek hőseink húzós helyzetekben, amikor csak úgy röpködnek a golyók, és el kell kapni a rosszfiúkat.

Kép forrás: http://olvasnijo.eblog.hu/joss-stirling---lelektarsak-sorozat-18964



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése