2018. június 4., hétfő

Király Anikó - Strand, papucs, szerelem

Bogi igazi csapásként éli meg, amikor az egész nyarat édesapja lepukkant, balatonfüredi kempingjében kell eltöltenie. Ezért az eddigi nyarakból leszűrt tanulságok alapján összeír egy listát azokról a dolgokról, amiket mindenképpen el akar kerülni. Míg eleinte a legnagyobb problémája, hogy duci testét nem akarja bikiniben közszemlére tenni, később kiderül, hogy vannak az előnytelen fürdőruhánál és a lángostilalomnál komolyabb problémák is. És kezdetét veszi a nagy „Mentsük meg a kempinget!”-hadművelet…
Bogi izgalmas és röhejes kalandokba keveredik, és talán, de tényleg csak talán, békét köt ősellenségével, a bikinivel is.

Író: Király Anikó
Cím: Strand, papucs, szerelem
Kiadó: Menő Könyvek
Kiadás éve: 2018.
Oldalszám: 272
Téma: Ifjúsági, Nyár

Köszönöm a könyvet a Menő Könyveknek, és Király Anikónak, hogy megírta ezt az aranyos kis történetet. :) 
A fülszöveg nagyon megtetszett, hiszen egy könnyed, nyárias történetet ígér, néhány csavarral megfűszerezve. Na és persze a cselekmény Balatonfüreden játszódik, ami engem már megvett, hiszen szinte minden Balaton parti városért oda meg vissza vagyok. Tehát ezeknek köszönhetően, meg annak, hogy tanulnom kellene/kellett volna hatalmas lelkesedéssel vetettem bele magamat az olvasásba.

Az első oldalon máris egy listával találjuk szembe magunkat, amiről először azt hittem, hogy egy bakancslista, ami végül is igaz, csakhogy olyan dolgok vannak rajta felsorolva, amit főhősünk Bogi NEM szeretne csinálni az idei nyáron. Személy szerint néhány dolgot lehúztam volna a listáról, de hát ez nem rajtam múlott, és azért titkon reménykedtem benne, hogy a történet során jó néhány tétel mégiscsak megvalósul a felsoroltak közül. :D

A történet átlagos, mégis vicces, Bogi elég kellemetlen helyzetbe tudja magát hozni, de valahogy mégis a helyzethez képest jól kijön belőle. Az előre reménytelennek ítélt nyár, talán nem is lesz olyan katasztrófa, és erre lassan hősnőnknek is rá kell ébrednie.

Ahhoz képest gyorsan haladtam a könyvvel, ha azt vesszük mennyire nem volt időm olvasni, de szerencsére a szöveg elég könnyen csúszott, bár olyan hű, de nagy dolgok nem történtek, de azért az írónő szolgált pár meglepetéssel.

A történet alapja az hogy Bogi szülei elváltak, a lány az anyukájával él, de nyaranta két hetet az apukája kempingjében tölt. Ám az idei nyár más, és kénytelen két hónapig élvezni a Vadkacsa-élményt (Nem, nem az élő, állandóan kaját kunyizó madárkáról beszélek). Ez önmagában nem is lenne rossz, csakhogy a hely nem tart éppen a fénykoránál, és ha egy mód van rá Bogi szeretné a lehető legkevesebb időt a környékén tölteni, ám ez a terv hamar kútba esik.

Bogi két hónapja a Vadkacsa Kempingben nem nevezhető éppen unalmasnak. A hetek alatt jó néhány emberrel megismerkedik, akik hatással vannak rá, és szépen lassan pozitív irányba változtatják a gondolkodásmódját. Számos emlékezetes pillanatot is köszönhet ezeknek a személyeknek, hiszen kimozdították a szürke hétköznapokból, és a kedvtelenségből és olyan dolgokra vették rá, amiket soha nem gondolt volna, hogy megtesz.

Robit, Somát és Zitát már az első pillanattól kezdve imádtam, később Arnold is nagy kedvenc lett. A 3K csapatot, vagyis Kittit, Krisztinát (?) - nagyon ciki, de a harmadik lány neve nem jut eszembe - ki nem állhattam. Szerencsére nem szerepeltek olyan sokat, hogy nagyon felidegesíthettek volna.  Bogi szülei pedig egy külön kategóriát képeznek. Mind a kettőjüknek van egy szenvedélye az anyukájának az utazás az apukájának pedig a kemping, emiatt a lányuk gyakran rosszul érzi magát, de végső soron rendeződnek a dolgok.

Összességében tetszett a könyv, humoros volt és örültem neki, hogy a szereplők nem a tökéletesség mintapéldányai voltak, hanem gyarló emberek hibákkal. A romantika is szerepet kapott benne, de nem az a nyálas, minden pillanatban az arcodba robbanó fajta, hanem az a felszín alatt megbújó, de mégis nyilvánvaló. Egy kis nyári olvasmány, amit bátran ajánlok mindenkinek, aki szereti a könnyed történeteket.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése