2023. október 13., péntek

Axie Oh - A lány, aki a tenger alá esett

A végzet nem téved.
Mina otthonát 100 éve viharok pusztítják. A Tengeristen dühös, és haragját csak igazi menyasszonya csillapíthatja.
A falu minden évben feláldoz egy lányt, hátha pont ő a vágyott menyasszony. Amikor Mina bátyjának szerelme, Sim Cshong kerül sorra, Mina feláldozza magát, és beugrik a vízbe a lány helyett. A Szellemek birodalmába kerül, ahol elképesztő kalandok várnak rá egy titokzatos lord és cimborái, démonok, istenek és istennők, szellemek és misztikus lények között.
A szerelem is megtalálja, ám nem a Tengeristen mellett. Vagy mégis? Vagy mégsem? A sors ahhoz köti, akihez tartozik.
Világszerte elsöprően sikeres, Publishers Weekly Bestseller, NPR Best Book Awards 2022, Indigo Best YA Book of 2022, New York Times bestsellerkötet.
Koreai mítoszokra, mesékre épülő, elbűvölő történet.
Hagyd, hogy magával ragadjon!

Író: Axie Oh 
Cím: A lány, aki a tenger alá esett 
Eredeti cím: The ​Girl Who Fell Beneath the Sea
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2023.
Oldalszám: 312.
Téma: Romantikus, Ázsiai, Fantasy 

Köszönöm a könyvet a Könyvmolyképző Kiadónak!


Axie Oh munkássága nem ismeretlen számomra, ez volt az egyik oka, hogy erre a könyvre esett a választásom, a másik pedig az hogy a történet alapja egy koreai legenda.  Én személy szerint nagyon érdekesnek tartom a legendákat és ez alól a koreai sem kivétel, így tényleg nagyon kíváncsi voltam a regényre. Nagy reményeket fűztem a könyvhöz, és nagyon kíváncsi is voltam, és hogy végül tetszett e a regény az a bejegyzésből kiderül. 

A borító nagyon különleges és teljes mértékben passzol a történethez, a cím betűtípusa pedig egyszerűen gyönyörű. A fülszöveg titokzatos, pont annyit árul el amennyi felkelti az ember érdeklődését. Szeretem az ilyeneket, mert nem lövi le a fordulatokat, de mégis elég információhoz jutunk, hogy el tudjuk dönteni, hogy az adott könyv érdekel e minket vagy sem. 

A történet főhőse Mina, aki családjával egy faluban él, ahol immár 100 éve viharok tombolnak. A falu minden évben kiválaszt egy gyönyörű lányt, akit alkalmasnak tartanak és feláldozzák a Tengeristennek, hogy hátha ő a vágyott menyasszony, aki csillapíthatja a dühét. 

Az idei év más, mint a többi, ezúttal a kiválasztott lány nem más, mint Mina bátyjának szerelme, ami nagy szomorúságot és kétségbeesést okoz. Hősnőnk tudja, hogy ez az esemény teljesen tönkre tenné testvérét ezért feláldozva önmagát a lány helyett a vízbe ugrik, ezzel átkerülve a Szellemek birodalmába. Ez a hely, mint ahogy számítani lehetett rá nem hétköznapi, de mégis néhány tulajdonsága megegyezik a fenti élettel. Mina nem csak a Tengeristennel találkozik, hanem számtalan mitikus lénnyel is, barátságokat köt és bizony ellenségeket is szerez bőven. 
Két részre oszlik a birodalom, vannak akik szeretnék hogy a Tengeristen megtalálja menyasszonyát és vannak akik mindent megtesznek hogy ez ne történjen meg. Minanak ezen az új, ismeretlen és veszélyekkel teli helyen kell kiismernie és feltalálnia magát. Szerencsére vannak segítői, és ahogy szépen lassan átlátja hogyan is mennek a dolgok egyre egyszerűbb lesz rájönni a megoldásra. 

Természetesen a szerelem sem hiányozhat a történetből elvégre ez a lényege, szerintem ezt a részt nagyon jól kitalálták, az ember nem igazán számít ilyen fordulatra, ami a könyvben volt. Ezt a részt semmiképpen nem szeretném elmondani, mert ez adta az igazi nagy csavart az egész könyvben. 

Elmondhatom hogy összességében egy nagyon is érdekes, furfangos és izgalmas könyvet sikerült írnia az írónőnek, és ismét egy olyan olvasmánnyal lettem gazdagabb, amit bátran tudok ajánlani mindenkinek. Jól kidolgozott karakterek, cselekmények, izgalmas fordulatok. Egy szó mint száz imádtam az egész könyvet az elejétől a végéig, és biztos vagyok benne hogy el fogom még olvasni párszor életem során. 



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése