2023. október 7., szombat

Lynn Painter - Véletlenül ​Amy

MINDEN ​EGY KÁVÉVAL KEZDŐDÖTT…
Isabella Shay alapvetően egy őszinte ember. Ám amikor késésben van az első napján álmai munkahelyéről, és a barista már háromszor elkiáltotta, hogy „Amy”, mindhiába, Izzy olyat tesz, ami különben sosem jutna eszébe. Izzy elveszi azt a Pumpkin Spice Lattét…
Pontosan ilyet rendelt, ki is fizette, csakhogy jóval később kerülne sorra, ezért azt motyogja, „én vagyok Amy”, és felkapja a poharat. Amikor azonban megfordul, egyenesen belerohan a legvonzóbb pasasba, akit valaha látott, italát a férfi divatmagazinba illő ingére és nyakkendőjére loccsantva, ami egy igazi véletlen találkozáshoz vezet. Szikrázik a levegő, és minden nagyon ígéretesnek tűnik, mígnem a pasi ezzel búcsúzik: „Holnap találkozunk, Amy.”
Atyaég! Másnap feltétlenül ki kell majd igazítania a férfit.
Csakhogy amikor az új munkahelyén bemutatják neki a részlege alelnökét, az nem más, mint Blake Phillips – a dögös pasi a Starbucksból. És lehet, hogy a férfi elbűvölő volt „Amy”-vel, de Izzyvel arrogánsan és mogorván viselkedik, a magyarázatát pedig egy cseppet sem találja viccesnek.
VÉLETLEN TALÁLKOZÁS + MOGORVA/ÉDES + BARÁTOKBÓL SZERELMESEK = MIÉRT PONT AMY?
Lynn Painter, a fergeteges Mr. Téves Szám szerzője ismét mesterművet alkotott.

Író: Lynn Painter
Cím: Véletlenül ​Amy
Eredeti cím:  Accidentally Amy 
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 2023.
Oldalszám: 320.
Téma: Romantikus


Miután elolvastam az írónő Mr. Téves Szám című regényét nem is volt kérdés, hogy ezt a könyvet is be kell szereznem. Ugyan még nagy következtetéseket nem lehetett levonni, de bíztam benne, hogy ez a történet is tetszeni fog, vagy legalábbis nem fogom utálni. Az hogy végülis mi a véleményem a regényről elolvashatjátok ebben a kis bejegyzésben. 

A fülszöveg nem árul el sokat, pont annyit hogy felkeltse az olvasó figyelmét. Kissé klisésnek is tűnik a történet ezek alapján, de megnyugtatok mindenkit, azért tartalmaz a könyv egyedi elemeket is. 
A borító ismét egyszerű, de pont a lényeget fogja meg, és nekem külön tetszett, hogy nem modelleket alkalmaztak, hanem megoldották számítógép segítségével. Mivel a szereplők arca ki van takarva így tényleg mi képzelhetjük el magunknak a karaktereket. 

A történet két főszereplője Isabella Shay és Blake Phillips, akik nem is találkozhattak volna klisésebben, minthogy a lány leöntötte egy kis kávéval. Ez egyáltalán nem egy hűha faktor egy regényben, de az ezt megelőző események kihatással vannak az egész könyvre. Ahogy már a fülszövegben olvasható a férfi ingén landoló kávé egyáltalán nem Izzy tulajdona, hanem egy bizonyos Amyé aki nem jelentkezett érte. Tehát a sármos fiatalember abban a tudatban búcsúzik a lánytól, hogy őt Amynek hívják. 

Aztán persze a sors, az a fránya sors mindig jelen van és bizony újra egymás útjába sodorja szereplőinket. Egyébként nagyon érdekes hogy addig soha életükben nem találkoztak és utána hirtelen mindenhol is egymásba botlanak. 
Izzy egy vicces, és szórakoztató személyiség, és szerencsére Blake is érti és veszi is a poént, úgyhogy elég gyakran mosolyra húzódott a szám, amikor beszélgettek, vagy éppen sms-t váltottak. A kémia már az első perctől fogva érezhető közöttük, és hát persze hogy lángra is lobban közöttük ez teljesen egyértelmű. Valójában szerintem mind a két szereplő könnyen szerethető, és végső soron könnyű velük azonosulni is. 

Szerencsére ezúttal sem kellett csalódnom, azt kaptam amire számítottam és amire vágytam. Egy könnyed romantikus történet, ami nem szenved hiányt humoros részekben. 
Mindenkinek ajánlom, aki szereti az ilyen típusú regényeket, aki egy kis kikapcsolódásra vágyik. A 320 oldal nem számít éppenséggel soknak, de azért kevésnek se mondanám, viszont annyira olvastatja magát a regény hogy nagyon gyorsan lehet vele végezni. 
Ami tény, hogy a bejegyzés végét már az olvasás után hetekkel írom hozzá, és összességében bőven vannak részek, amik elfelejtődtek, úgyhogy elmondható, hogy annyira mély nyomot nem hagyott bennem, de ennek ellenére jó érzéssel gondolok vissza a történetre, és biztos vagyok benne, hogy ennek ellenére el fogom még olvasni párszor életem során.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése