2018. december 6., csütörtök

TBR Csökkentés - 21. Század Kiadó

A Prológus oldalán 21. Század Kiadói hetet tartunk, ennek köszönhetően összegyűjtöttem azokat a regényeket, amelyeket szeretnék a közeljövőben elolvasni. :)

Jill Santoplo: A fény, amit elvesztettünk

Két élet. Két szerelem. Egy választás.
Lucy és Gabe 2001. a terrortámadás napján, szeptember 11-én ismerkednek meg New York-ban, ahol végzősök a Columbia Egyetemen. Az a nap mindkettejük életét örökre megváltoztatja. Miközben a város lángokban áll, ők először csókolják meg egymást. A következő tizenhárom évben elszakadnak, majd megtalálják egymást, újra és újra. Gabe fotós-újságíró a Közel-Keleten, Lucyt ugyanakkor New York-hoz köti a munkája. Útjukon álmok kísérik őket, vágyak, féltékenység, megbocsátás és mindenek felett szerelem.
Lucynak pedig szembe kell néznie a végzetes kérdéssel: szerelmük, közös életük a sors kezében van-e, vagy a sajátjukban?
A könyv meghozta a szerzőnek a világhírt, harmincnál több nyelvre fordították le.
A könyv filmjogai elkeltek, hamarosan mozi készül a romantikus történetből!

Maya Banks: Suttogó angyal       
                                                                                          
A Kelly Group International (KGI): szupertitkos elit csapat, a Kelly-fivérek családi vállalkozása. 
Adottságok: Magas szintű intelligencia, kőkemény test, katonai előképzettség.
Tevékenységi kör: válaszlépés emberrablás vagy túszejtés esetén. A KGI megoldja azokat az ügyeket, amelyekkel az amerikai állami szervek elakadnak…
Akkor jött el hozzá, amikor a legnagyobb szüksége volt rá.
Nathan Kelly csak azért bírta ki a fogságot, a rettegésben töltött végtelen időt, a kínzásokat, mert ő ott volt, és segített. Abban is ő segített, hogy Nathan kiszabadulhasson.
Csak képzelte volna?
Vagy ott van valahol a lány, és meg kell keresnie, mert most neki van szüksége Nathan segítségére…
Nathan rohanvást indul, hogy megtalálja.
Sheát üldözik. Akik a nyomában vannak, semmitől sem riadnak vissza, hogy kihasználják a lány különleges képességeit.
Végre ott állnak a férfival szemtől szemben, és a telepatikus kapcsolatnál is erősebb érzelmi kötelék köti össze őket. Nathan soha többé nem hajlandó elválni tőle, Shea azonban aggódik, hogy örökké veszély leselkedik majd rá. Nathan utolsó leheletig védelmezni akarja a lányt, de vajon sikerül-e meggyőznie arról: a dolgok rendje, hogy ketten együtt nézzenek szembe a fenyegetéssel?

Laura Marshall: Ismerősnek jelölt
Kívántad már, hogy bárcsak megváltoztathatnád a múltad?
Maria ismerősnek jelölt a Facebookon.
Csakhogy Maria több mint huszonöt éve halott.
Vagy mégsem?
Louise a negyvenes éveiben járó elvált anya, egyedül neveli négyéves fiát, és belsőépítészként a saját vállalkozását vezeti. Az egyedülálló szülők elfoglalt, küzdelmes életét éli. Egy napon szívdermesztő e-mailt kap. Maria, a volt osztálytársa ismerősnek jelölte a Facebookon. Csakhogy Maria több mint huszonöt éve halott. Vagy mégsem?
Az 1989-es végzős középiskolás évfolyam osztálytalálkozóra készül, így Louise felveszi a kapcsolatot a volt osztálytársaival, hogy kiderítse, őket is bejelölte-e Maria… A múlt hirtelen nagyon is valóságossá válik, újra felszínre kerülnek a régi titkok, hazugságok, féltékenységek és elfeledett sérelmek. De vajon megjelenik-e Maria az osztálytalálkozón? Megoldódik-e a több évtizedes rejtély?

Pamela Meyer: Verj át, ha tudsz! - A hazugság felismerésének bizonyított módszerei

Ismerőseink, családtagjaink, kollégáink, a média, a reklámok, mind-mind hazudnak nekünk. A témát egymástól függetlenül vizsgáló kutatók jutottak ugyanarra az eredményre: az átlagembert minden áldott nap közel 200-szor akarják becsapni. Most végre létrejött valami, ami a védelmünkre lehet. 
A Verj át, ha tudsz! három különböző elméletből és gyakorlatból - az arckifejezések helyes értelmezéséből, a kihallgatási technikák alkalmazásából és a hazugságvizsgáló kutatások átfogó összehasonlításából - hoz létre új diszciplínát, hogy megtanítsa, miként lehet a leghatékonyabban felderíteni a csalást. Ennek az új tudománynak a módszereit használja az amerikai üzleti élet nem egy jól ismert alakja, hogy kiirtsa a tranzakciókból a hazugság elemeit.
A Verj át, ha tudsz! közkinccsé teszi a korábban csak a hírszerzői körökben, a rendőrakadémiákon és az egyetemi tanszékek eldugott kutatásaiban jelenlévő tudást.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése