2015. augusztus 21., péntek

Tammara Webber - Easy

Egy ismeretlen megmentő.
Egy nyugtalanító titok.
A szerelem nem mindig sima ügy…
A fiú figyelte a lányt, de nem ismerte őt. Aztán egy váratlan összecsapás jóvoltából a megmentőjévé vált…
Tagadhatatlan vonzerő hatott közöttük. Ám a múlt, amelyen a fiú kemény munkával igyekezett felülkerekedni, és a jövő, amelybe a lány őszinte hitét vetette, azzal fenyegetett, hogy elszakítja őket egymástól.
Csak együtt vehették föl a harcot a fájdalom és a bűntudat ellen, nézhettek szembe az igazsággal, és találhattak rá a szerelem nem várt erejére.

Író: Tammara Webber
Eredeti cím: Easy
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2013.
Oldalszám: 334.

Ez az első mű, amit a new adults témában olvastam. Azt hiszem ez alapoztam meg e műfaj iránt való rajongásomat. Egy jól megírt történet, amibe nem nehéz beleélni magunkat. Nem egy egyszerű romantikus könyv, hiszen feltűnik benne egy komoly téma, amely az ilyen típusú könyvekre jellemző.
Mielőtt belemélyednénk a történetbe nézzük meg a borítót. A két főszereplő látható rajta, valamint egy kis bevezető a tetején a könyvhöz.

„Egy titok kísérti. Egy idegen megmenti. A szerelem nem mindig olyan egyszerű, mint az egyszeregy…”

A fülszöveg, nem olyan informatív, mint amilyet megszoktam, hisz semmi érdemlegeset nem tudunk meg belőle.

A bejegyzés folytatása spoilereket tartalmaz!

A történetünk egy majdnem tragédiával kezdődik. De főhősünk Lucas megmenti főhősnőnket Jacqueline-t. Jackie egészen eddig azt sem tudta, hogy a fiú a világon van, ezután pedig mindenhol csak őt látja.
Lucas egy igencsak rejtélyes alak. Barátságos, sokan kedvelik, mégsem tud róla senki semmit azon kívül, hogy helyes, okos és van egy pár tetkója.
 Jackie nem tud rajta kiigazodni. A lehető legkülönbözőbb helyeke futnak össze. Dolgozik az egyetem kávézójába, önkéntes rendész, aki önvédelem oktatásoknál segédkezik, valamint korrepetitor. Ez nem is lenne baj, azonban Lucas titkolózik, ami nem meglepő elvégre a múltja senkire nem tartozik. Az viszont bonyodalmat okoz, hogy félrevezeti Jackie-t.
Jacqueline elkeseredett, amiért a barátja kidobta, elhanyagol mindent és mindenkit. A barátnője azonban nem hagyja, hogy az önsajnálat bugyraiban sínylődjön. Elrángatja bulikba, aztán amikor megtudja mi történt barátnőjével elmegy vele az önvédelem oktatásra és a pasijával is szakít, aki nem ért velük egyet az ügyben.
Mikor egy másik lány is áldozatul esik,- aki nem ússza meg a támadást – akkor feljelentést tesznek, ami ismét egy sor lavinát indít el.
Időközben fény derül Lucas titkaira, az egyik ilyen titok miatt kénytelenek megszakítani romantikus kapcsolatukat. Azonban Jackie nem tudja elfelejteni Lucast ezért meglátogatja, a látogatás után ismét bajba kerül. Szerencsére az önvédelem óráknak meglett a haszna. Végül Lucas is megjelenik a színen és lerendezi a srácot, majd a rendőrség kézbe veszi az ügyet. A problémák megoldódni látszanak, a kapcsolatok rendeződni kezdenek és majdnem mindenki happy.

Ezt a könyvet azoknak ajánlom, akik szeretik a romantikus történeteket, és nem bánják, ha vannak benne komoly, elgondolkodtató részek. :) 

Egy kis megjegyzés a végére. Ahogy keresgettem képeket a bejegyzéshez feltűnt, hogy a srác 2 különböző könyvborítón is szerepel. Biztos vagyok benne, hogy ezt más is észrevette, de nekem mos tűnt föl.




              


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése