2018. december 5., szerda

Maya Banks - A rejtőzködő

A ​Kelly Group International (KGI): szupertitkos elit csapat, a Kelly-fivérek családi vállalkozása.
Adottságok: Magas szintű intelligencia, kőkemény test, katonai előképzettség.
Tevékenységi kör: válaszlépés emberrablás vagy túszejtés esetén. A KGI megoldja azokat az ügyeket, amelyekkel az amerikai állami szervek elakadnak…
„Az igazi férfi először lő, és csak azután kérdez.”
Sarah Daniels kénytelen bujkálni, miután szemtanúja volt egy gyilkosságnak, amit a féltestvére követett el.
Garrett Kelly vállalja, hogy szemmel tartja a lányt. Nem vonzza a tengerpart és az ingyenes nyaralás: az viszont igen, hogy esélye nyílhat levadászni a KGI egyik személyes ellenségét.
Garrett fegyelmezett katona, és jócskán túlképzett ahhoz, hogy bébiszitterként üljön a babérjain. Azonban hamarosan rádöbben, hogy Sarah többet jelent annál, ami az aktájában áll. A lány elcsábítását eredetileg taktikai manővernek szánja, de aztán rájön, hogy Sarahnak milyen szörnyűségeken kellett keresztülmennie. Ettől kezdve Garrett ösztönösen védelmezni akarja – még azután is, hogy a lánynak nyoma vész. Garrett nem tudja, Sarah kitől vagy mitől menekül. Azt viszont sejti, hogy a lány élete forog kockán…
Maya Banks világhírű amerikai bestselleríró, több mint ötven regény szerzője. Egyaránt ír romantikus regényeket, történelmi románcokat és thrillereket. A KGI-sorozat, amelynek kötetei ezentúl a 21. század kiadónál jelennek meg, Maya Bank egyik legsikeresebb szériája. Maya Texasban él férjével és három gyerekével.

Író: Maya Banks
Cím: A rejtőzködő
Eredeti cím: Hidden Away
Kiadó: 21. Század Kiadó
Kiadás éve: 2018.
Sorozat: KGI 3.
Téma: Erotikus, Romantikus,

Köszönöm a könyvet a 21. Század Kiadónak!
Maya Banks munkássága nem ismeretlen számomra, több regényét is olvastam már, közöttük a KGI sorozat első két részét. Sajnos szomorúan láttam, hogy a kiadás körül problémák voltak, gondolok itt arra, hogy a fent említett két könyv a Cor Leonis Kiadó gondozásában jelent meg, majd a harmadik részt már a 21. Század Kiadónak köszönhetjük. Nagyon örülök neki, hogy végül folytatódik a sorozat, hiszen szeretem az írónő stílusát, valamint ezt a katonás vonalat is, amit követ. Igen olyan lány vagyok, akinek bejönnek az egyenruhás férfiak. :D De szerintem sokan vagyunk így.

A borító eltér a sorozat többi részétől, amit sajnálok, viszont megértem. Jobban tetszett az Cor Leonis megoldása, ez a mostani nem igazán nyerte el a tetszésemet, nem azt mondom, hogy rossz, csak más.

A történet hasonló ahhoz, amit már megszokhattunk az előző két részben. A fő szál itt is egy küldetés, amellyel a Kelly fivéreket bízzák meg. Ebben az esetben  Marcus Lattimer a célpont, aki nem egy egyszerű eset, és nehéz elkapni, ám van egy gyenge pontja, aki nem más, mint Sarah Daniels. Garrett feladata, hogy szemmel tartsa a nőt, és ezáltal sikerüljön elfogni a féltestvérét. De ahogy megszokhattuk semmi nem megy egyszerűen, a történetben több buktató és bonyodalom is szerepel. Garrett számára rutinfeladatként indul a küldetés, elvégre nem olyan nehéz megfigyelni valakit, ám ahogy egyre jobban megismeri Saraht rájön, hogy sokkal több minden van a felszín alatt, mint amit elsőre gondoltak volna. Hősünk elkezd érdeklődni a lány iránt, és ahogy egyre több mindent megtud róla, hirtelen elkezdi teljesen más színben látni az eseményeket.

Sarah szörnyű titkokat rejteget, a múltban történtek nem hagyják nyugodni, a félelme és a bizalmatlansága egyre jobban kiborítja, ám megjelenik az életében Garrett és hirtelenjében nem is látja már olyan kilátástalannak a helyzetet. Egy váratlan esemény miatt azonban kénytelen hátrahagyni a férfit, akit nem kell félteni, hiszen minden követ megmozgat, csak hogy a nő nyomára bukkanjon. Ezután elkezdődik a nagy hajsza, amelyben jó néhányan megsérülnek. Főszereplőink közel kerülnek egymáshoz, emiatt megváltoznak a játékszabályok.

Ahogy már megszokhattuk az írónőtől nincs hiány fegyverekből, akciódús jelenetekből, macsó pasikból és megoldásra váró problémákból. Garrett nehéz helyzetbe kerül, és próbál a lehető legjobban kijönni a helyzetből. Szeretné elvégezni a munkáját, de emellett szeretné megtartani Saraht is, ám a sok hazugság egy kicsit megkavarja a dolgokat.

Örültem neki, hogy a két főszereplő mellett a mellékszereplők sem lettek elhanyagolva, és sok mindent megtudhattunk az ő életükről is. Nagyon tetszik ez a családcentrikus szemlélet is, ami jellemzi a szereplőket, hiszen bármi történjék is, akár a saját életüket feláldozva megmentenék egymást. Félelmet nem ismerve vetik magukat bele a harcba, és bármit megtesznek, hogy a család minden egyes tagja biztonságban legyek nemtől és kortól függetlenül.

Összességében azt kaptam, amire számítottam, az előző két részhez képest nem volt kiugró, hiszen hasonló stílusában és cselekményében is, de ettől függetlenül élezhető a regény, egyszeri olvasásra tökéletesen megfelel, vagy ha éppen valaki egy könnyedebb és pörgős élményre vágyik.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése