2019. április 12., péntek

Top 10 Kedvenc Beépített hercegnő idézetem

Nemrég olvastam a Beépített hercegnő című könyvet, amit Connie Glynn írt, akit sokan ismerhetnek a Youtuberól Bár nem lett a kedvencem a regény, de voltak nagyon jó részek benne. Mostani bejegyzésemben pedig elhoztam tíz idézetet, amik közel kerültek a szívemhez. A könyvről írt értékelésemet ITT olvashatjátok. :)






"Vannak helyek ezen a világon, ahol könnyebben történnek bámulatos és hóbortos dolgok, mint máshol."

"Az autó mögött, amely idáig fuvarozta, egy lány állt - magas volt és sovány, rövidre nyírt, koromfekete haja volt, ütött-kopott fekete bőrdzseki és egy gitártok volt nála, melyet lazán átvetett a vállán. Nem hasonlított a többi diákra; volt valami benne, ami szenvedélyességről árulkodott - olyan volt, mint egy sötét, borongós viharfelhő. "

"- Ne hagyjátok kiaknázatlanul a bennetek rejlő lehetőségeket! Ez az iskola alig várja, hogy felfedezzétek, milyen kivételesek vagytok: használjátok ki bölcsen az itt töltendő időt, használjátok arra, hogy nyomot hagyjatok magatok után és, mindenek felett, soha ne adjátok fel, és soha ne mondjatok le egymásról sem!"

"- A megfelelő kérővel minden makrancos hölgy megszelídíthető, asszonyom."

"- Mindenki kap sütit. Kivéve Jamie-t. – Lola úgy mondta ki a nevét, mintha méreg lenne. – Neki nem jár, mert azt mondta, nem szereti az édességet.
– Ami szentségtörés – mondták kórusban az ikrek."

"- Tíz fontba fogadok veled, hogy valaki bele fog esni a medencébe - mondta Lottie.
Jamie továbbra is merev arccal meredt a vízre, és a fogát csikorgatta, miközben az orrán keresztül forró levegőt fújt ki.
- Húsz font, ha belelököm valamelyiket."

"A szíve összevissza zakatolt. Biztos volt benne, hogy a kis titka nem fog gondot okozni. Hiszen mi lehet a legrosszabb, ami történhet?"

"- És mit tanít ez a történet? - kérdezte.
- Hát... - Lottie leszegezte a pillantását, és zavarba jött a választól. - Azt mutatja, hogy a hűségben erő lakozik."

"A világ néha nagyon hangos tud lenni, és az emberek, miközben igyekeznek a saját hangjukat hallatni, végül némaságra ítélhetnek olyanokat, akiknek tényleg szükségük lenne arra, hogy beszéljenek."

"Jamie arca egy pillanatra kifejezéstelenné vált, mintha az egész addigi életét megkérdőjelezné, majd elnevette magát. Szívből és őszintén nevetett; hangja felmelegítette a lányt, és Lottie rájött, hogy most először látja nevetni."


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése