2020. július 9., csütörtök

Jessica Koch - Közel a horizonthoz

Egy nagy szerelem története. Történet a bizalomról, bátorságról, fájdalomról, kétségekről, és az elengedés erejéről. Igaz történet. Jessica fiatal, nem szereti a bonyodalmakat, és sokat ígérő jövő vár rá. Amikor egyik este elmegy otthonról, nem sejti, hogy a nagy szerelmével fog találkozni. Nem sejti, hogy ez a találkozás az egész világképét meg fogja változtatni. És főleg azt nem sejti, hogy hamarosan élete legnehezebb döntése előtt fog állni… Történet egy olyan életről, amely derűlátás, remény és félelem között ingadozik. Nyitottan, őszintén és tág rálátással számol be a múlt eseményeiről, és közben nem egy tabutémát érint.


Író: Jessica Koch
Eredeti cím: Dem Horizont so nah
Cím: Közel a horizonthoz
Kiadó: Maxim
Kiadás éve: 2018.
Sorozat: Közel a horizonthoz 1.
Oldalszám: 448
Téma: Romantikus, Betegség, ifjúsági

Köszönöm a könyvet a Maxim Kiadónak!
A könyv elolvasását egy ideje halogatom, mert sokáig nem voltam olyan hangulatban, hogy nekikezdjek, de így a vizsgaidőszak közepén természetesen erre is van idő (mindent csak tanulni ne kelljen). A filmet már láttam, amit egyébként soha nem teszek, de végül is nem bántam meg, hogy azzal kezdtem a regény helyett, hiszen nagyon sok kidolgozatlan rész volt, amit reményeim szerint a könyvben jobban és részletesebben ábrázolnak. 

A filmmel kapcsolatban nem számítottam semmire, nem voltak nagy elvárásaim. Összességében azt jónak tartom, hogy egy fontos témát hoz fel, viszont nem kaptuk meg azt a tájékoztatást, amit szerintem kellett volna. Az érthető, hogy annyira sokrétű, hogy nem lehet egy két órás filmben minden részletre kitérni, ezért reméltem, hogy a regény kitér ezekre és több információval lát el minket. Tudom kicsit zavarosnak és érthetetlennek tűnnek a soraim, de nem szeretném lelőni a regény fő "csattanóját". Ami miatt kicsit másképp néztem erre az egész történetre az, hogy igaz történet alapján készült. Nyilván amikor egy olyan regényt olvasunk akkor tudjuk, hogy a valóságban is megtörténhet, ugyan nem teljesen ugyanúgy, mint ahogy le van írva. De valahol tudjuk, hogy ez egy kitalált történet, még ha valós és létező elemek is vannak benne. Amikor azonban tényleg tudatosítják benned, hogy igen ez a valóság valakinek ez az élete, kicsit elgondolkodik az ember, én legalábbis mindenképpen. 

A borító egyszerű, nem bonyolították túl, ami viszont zavar kicsit, hogy olyan könyvet kaptam, amire rá van ragasztva egy matrica, ami a filmet hirdeti. Sajnos nem merem leszedni, mert félek hogy sérül a borító, így rajta marad kicsit rontva az összképen. 

Már a könyv eleje hihetetlenül idegesített, hogy el nem tudom mondani, Főszereplőnk Jessica enyhén tudathasadásos. Az egyik gondolatával üti a másikat, az egyik pillanatban elolvad a sráctól, a másikban pedig arra gondol, hogy őt bizony meg nem szerzi magának. Körülbelül ez a két gondolat versenyez egymással a fejében, gondolom nem nehéz rájönni, hogy ennek ellenére elég hamar megadja magát, és önként dalolva hősünk karjaiba veti magát. 

Danny próbálja távol tartani magától a lányt, de végül ahogy az várható beadja a derekát, és úgy dönt, hogy ad egy esélyt a dolognak, és reméli a legjobbakat. Ám ha egy kapcsolat hazugságra épül abból ritkán sül ki jó, természetesen aránylag hamar kiderül az igazság, ami a könyv fő - hát hogy is mondjam- témája talán. Ha leírnám akkor az egész könyv lényegét lelőném, egy hatalmas spoiler lenne, amit egyébként a moly.hu címkézése megtett.

Tehát valójában a regény ennek a titoknak a feldolgozásáról, megértéséről szól, és ez egyáltalán nem egyszerű sem a valóságban, sem pedig olvasva. A szereplőink élik a mindennapjaikat, de ez egy sötét árnyékként felettük lebeg és csak arra vár, hogy lecsaphasson rájuk. 

A regény egy komoly témát boncolgat, bár sajnos számomra nem tetszett a körítés, sajnos azt sem tudom mi lett volna a megfelelő módja egy ilyen könyv megírásának. Az viszont mindenképpen becsülendő, hogy az írónő ilyen témát választott. 

Összességében nem tudom mit gondoljak a könyvről, nem igazán nyerte el a tetszésemet, de mindenképpen egy fontos téma kerül benne terítékre. Azt biztosan állíthatom, hogy nem egy könnyed, vicces olvasmány.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése