2023. április 9., vasárnap

Ali Hazelwood - Eszméletlen szerelem

Mint ​egy lila hajú jedi, aki egyensúlyt hoz a férfiak uralta univerzumba, Bee Königswasser egyetlen egyszerű elvet követ az életében: mit tenne Marie Curie? Ha a NASA felajánlaná neki egy neuromérnöki projekt vezetését, Marie kérdés nélkül igent mondana. Csakhogy a modern fizika anyjának sosem kellett osztoznia a feladaton Levi Warddal.
Jó, persze, Levi vonzó a maga sötét hajú, magas, metsző tekintetű módján. És erős karjaival romantikus hősként megmenti Beet, amikor a lány szorult helyzetbe kerül a laborban töltött első napján. De már évekkel ezelőtt, még a doktori iskolában teljesen világossá tette, hogy mit érez a lány iránt.
Bee laborfelszerelése nem jött meg, a kollégák levegőnek nézik, ezért úgy érzi, hogy a karrierje megint megfeneklik. Talán a nyakszirti lebenye játszadozik vele, de Bee esküdni merne rá, hogy Levi szép lassan a szövetségesévé válik, támogatja az ötleteit, és… felfalja őt a szemével. A lány neuronjai pedig lángra lobbannak. De amikor eljön az idő, hogy lépjen, és kockára tegye a szívét, egyetlen dolog számít: mit tesz most Bee Königswasser?

Író: Ali Hazelwood 
Eredeti cím: Love on the Brain
Cím: Eszméletlen szerelem 
Kiadó: Maxim
Kiadás éve: 2023.
Oldalszám: 400
Téma: Romantikus, Erotikus, Tudományos 

Köszönöm a könyvet a Maximnak!

A szerelem képlete engem is elvarázsolt ugyanúgy mint más olvasókat emiatt nem is volt kérdés, hogy az Eszméletlen szerelem szintén felkerül az olvasandó regények listájára, ahogyan az írónő még magyarul meg sem jelent könyvei is. Az első regénnyel annyira magasra került a mérce, hogy bevallom picit aggódtam hogy a második könyv tudja-e hozni a megtapasztalt színvonalat. Összességében elmondhatjuk, hogy bizony nagy elvárásokkal kezdtem neki a könyvnek. A kérdés már csak az hogy vajon másodszorra is sikerült az írónőnek megnyernie?

A történet főszereplői Bee és Levi. Míg hősnőnk kicsit vadóc és különc, addig hősünk férfias, bár ő is kissé magának való, bizonyos esetekben bizonytalan, nem éppen a legjobb döntéseket hozza, és történetesen a világ szemében ők esküdt ellenségek. Bee ezért is esik kétségbe amikor élete nagy munkáját ajánlják fel neki, ám egy nem kívánt társat is megnyer magának Levi személyében.
A történet fő eleme a tudomány, főszereplőink is tudósok, és mint tudjuk van egy elterjedt gondolat hogy ők inkább a racionalitást, a tényeket helyezik előtérbe. Szerintük szinte mindent meg lehet magyarázni elméletekkel, számokkal stb. A könyv ezt a gondolatot teljesen ellensúlyozza és megmutatja hogy a számokon túl is tudnak gondolkodni ezek a személyek. Nekem nagyon tetszik, amikor egy racionális, földhöz ragadt ember hisz a szerelemben, vagy szerelemre talál, és megváltozik a gondolkodásmódja. Ez a nagy ellentét ami még varázslatosabbnak mutatja a szerelmet, az érzelmeket. 

Nagyon nagy szerepe van a történetben a tudományos életnek ez kétségtelen, de mellette nagyon jól megfért a humor és az érzelmesség. Hősnőnk gondolatain vagy éppen cselekedetein, kimondott szavain nagyon jókat tudtam derülni. Ez a fajta humor úgy tűnik jellemző az írónőre ahogyan a történetvezetésének stílusa is,  hiszen ebben a regényben is egyfajta ellentét van a szereplők között, félreértések hada, amik konfliktusokhoz vezetnek és idő amíg minden szépen a helyére kerül. 
Ahogyan A szerelem képlete című regényben úgy itt is számomra picit "csapjunk a közepébe" ahogyan végül a szereplők összejönnek, de lehet csak egyedül én érzem így, de persze az a lényeg hogy happy end legyen a történet vége, addig viszont amíg eljutunk ehhez a részhez a szereplőink között akad konfliktus bőven.

Bee még szinte meg sem érkezik új munkahelyére már kezdődnek a bonyodalmak, és ez csak tovább fokozódik. Nem érkeznek meg a felszerelései így nem tud gyakorlatilag semmit sem csinálni, és a körülmények egyre furcsábbá válnak így nem csoda hogy a lány gyanakodni kezd, de ki más akarná szabotálni ha nem az ellensége Levi? Bee mindent megtesz hogy kiderítése mi folyik itt és végre érdemi munkát tudjon végezni mielőtt a főnökei kiadják az útját és tudományos életét lehúzhatja a wc-n. A nyomozás közben érdekes dolgokra bukkan, és egy nem várt szövetségesre talál, majd rá kell jönnie hogy semmi sem úgy történt ahogyan azt eddig gondolta, és emiatt Levi is teljesen más megvilágításba kerül. 

Összességében számomra egy könnyed, szórakoztató olvasmány volt, bátran ajánlom a romantika kedvelőinek, azoknak akik szeretik az ellenségekből szerelmesek szálat, és persze azoknak akik kicsit tartalmasabb olvasmányra vágynak hiszen a tudomány révén néhány érdekességet is megtudhatunk. A plusz fejezetet amit kaptunk a regény mellé A szerelem képletéből annak nagyon örültem. 


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése