2020. február 12., szerda

Jessica Sorensen - The ​Probability of Violet & Luke – Violet, Luke és az esély

A szerelmespárnak továbbra sem hagy békét a zaklatott múlt…
Luke Price és Violet Hayes pár hónapja kerülik egymást – azóta, hogy kiderült, Luke anyjának köze volt Violet szüleinek halálához. De amikor Luke szerencsejáték-tartozása miatt veszélyes alakokkal kerül szembe, a végzet ismét összesodorja a két fiatalt.
Minél több időt töltenek együtt, Violet annál inkább úgy érzi, hogy ők ketten talán mégis összetartoznak. A lány le sem tagadhatja, hogy jobb az élete, ha Luke-kal van, és kezd elbizonytalanodni, nem hibázott-e, hogy visszatért Prestonhoz.
Már épp úgy tűnik, egyenesbe jönnek a dolgok, ráadásul Violet egyre inkább megnyílik Luke-nak, amikor újabb sokkoló információk birtokába jut. A válaszok az ügyről, és a fenyegető SMS-ekről is, amiket mostanában kapott csak még több kérdést vetnek fel a Violet számára, és a lánynak fogalma sincs, hogy képes lesz-e még valaha megbízni bárkiben.

Író: Jessica Sorensen
Eredeti cím: The ​Probability of Violet & Luke
Cím: Violet, Luke és az esély
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2019.
Sorozat: Véletlen 4.
Oldalszám: 256.
Téma: New Adult, Romantikus

Köszönöm a könyvet a Könyvmolyképző Kiadónak!
A regény egy sorozat negyedik része, amiből gondolhatjátok, hogy azért olvastam el, mert az előző három könyv tetszett. Igazatok is van, hiszen Jessica Sorensen Véletlen sorozata az egyik kedvencem. Az első két rész Callie és Kayden történetét meséli el nekünk, ám a másik kettő már Violet és Luke kapcsolatát hozza közelebb hozzánk.

Amikor először megtudtam, hogy a sorozat immár új főszereplőket kapott elgondolkodtam rajta, hogy miért nem kaptak egy önálló sorozatot, ám rájöttem, hogy kapcsolódnak az események egymáshoz, így simán megférnek ők négyen is egymás mellett.

Ahogy azt már megszoktam az előző részeknél, nem egy könnyed, túl nyálas olvasmányról beszélhetünk, ettől függetlenül bőven van romantika benne, de szerintem van ettől sokkal de sokkal nyálasabb regény is. Emellett pedig fontos dolgokról is olvashatunk, amelyek nem éppen szívderítőek.

Mint már említettem főszereplőink Violet és Luke, akik már nem ismeretlenek számunkra, hiszen ez a második regény, ami az ő történetükkel foglalkozik. A könyv majdcsak ott folytatódik, ahol az előző rész véget ért, amit én szeretek, és azért nagyon sok író hasonlóan cselekszik.
Próbálom úgy megírni ezt a bejegyzést, hogy a lehető legkevesebb spoilert tegyem bele, de van amit egyszerűen nem lehet úgy leírni, hogy az előző részre vonatkozó eseményeket ne említsem, vagy azok következménye ne derüljön ki.

Akik olvasták a sorozat harmadik részét, vagy a regény fülszövegét azok tudják, hogy a történet elején hőseink külön utakon járnak, de ez egyiküknek sem jó. Violet még rosszabb és kilátástalanabb helyzetbe kerül, mint a kapcsolatuk előtt. Luke sem áll éppen a helyzet magaslatán, és emiatt hatalmas bajba kerül. Ekkor a sors is közbeszól, és főszereplőink újra összetalálkoznak.

Mind a ketten úgy döntenek, hogy talán kölcsönösen segíthetnének egymáson, és mivel Luke nagy bajba kerül Violet vele tart, hogy megpróbálják rendbe hozni a dolgokat. Az utazás során a kapcsolatukat nyugodtság jellemzi. Nincsenek újra együtt, de nem is határolódnak el egymástól. Luke szerencsejáték tartozását igyekszik rendezni, de nem halad minden zökkenőmentesen, eközben pedig Violet is egyre feszültebb és fél, hiszen furcsa SMS-ekkel bombázzák, és egyre kuszábbak a dolgok a szülei halála körül. Szeretné egyszer és mindenkorra lezárni ezt az ügyet, és hogy a felelősök megkapják a megfelelő büntetést. Az ügy olyan fordulatot vesz, amire senki nem gondolt, kiderült, hogy ki volt a férfi, aki Luke anyjával betört a házba. Szerintem ez volt az egyik legnagyobb fordulat a sorozat során. Erre abszolút nem számítottam, mármint nem arra, hogy kiderül, hanem az hogy ki az a személy.

Tetszik, hogy nem csak egy tipikus romantikus regény, hanem egy kis mélységet is visznek bele. Luke és az anyja kapcsolatát is bemutatják, ami soha nem volt felhőtlen, de megismerhetjük Luke, hogyan élte meg a gyermekkorát és az akkor történeteket, hogy látja felnőtt fejjel. Violet és a nevelőapja közötti kapcsolat is nagyobb hangsúlyt kap, és sok mindenre magyarázatot kaphatunk. Ebben a részben még jobban láthatjuk, hogy mennyire nem egyszerű az élete főszereplőinknek.

Összességében tetszett a regény, a vége izgalmasra sikeredett, emiatt várom, hogy megérkezzen a sorozat következő része, amit biztos, hogy el fogok olvasni.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése