2021. augusztus 5., csütörtök

Beth Reekles - A ​csókfülke / A parti ház

Egyetlen csók… mégis mindent fenekestől felforgat…
Elle és Lee egy napon születtek, és egész életükben elválaszthatatlan jóbarátok voltak. Nem tudnak olyan okot elképzelni, ami ezt megingathatná. Egész addig, amíg az iskolai fesztiválon egy Csókfülkét nem nyitnak, és Elle azon nem kapja magát, hogy Lee bátyjával, Noah-val csókolózik… Valóban választani kell a barátság és a szerelem közül?
A mindenki szívét rabul ejtő mókás páros és a kibontakozó szerelem a Netflix alkotógárdáját is megihlette. A regény inspirálta nagysikerű filmek milliók kedvencei lettek.

De arról egyik sem szól, hogy mi történt a Tavaszi fesztivált követő nyáron…
Napsütés, tenger, rengeteg ökörködés Lee-ék tengerparti házánál – ez a tökéletes nyár receptje Elle számára, mióta világ a világ. Az idei még tökéletesebbnek ígérkezik, hiszen a számára legkedvesebb két srác társaságában töltheti, de vajon akkor is olyan szuper lesz, ha a legjobb barátja barátnője is felbukkan?

Író: Beth Reekles  
Eredeti cím:  The Kissing Booth 
Cím: A ​csókfülke / A parti ház
Kiadó: Menő Könyvek
Kiadás éve: 2021.
Sorozat: Kissing Booth 1-1,5
Oldalszám: 424
Téma: Ifjúsági, Romantikus

Köszönöm a könyvet a Menő Könyveknek! 

Évekkel ezelőtt volt már szerencsém a regény első kiadásához, már akkor is nagyon tetszett a történet, utána pedig a Netflix filmet csinált belőle, amit természetesen nem hagyhattam ki. Akkora siker lett a film, hogy berendelték a második és a harmadik részét is, ebből pedig következett, hogy a könyveket is kiadták, illetve kiegészítő részeket is tettek bele. 

A történet egyszerű, és életszerű szerintem ezért szeretik ennyien. Egy könnyed film, olvasmány, ami tökéletes kikapcsolódást biztosít azoknak, akik szeretik ezt a műfajt. 

Az alapkoncepció kissé klisés, hiszen adott egy lány és egy fiú, akik legjobb barátok szinte már testvérek. A fiúnak van egy bátyja, aki hihetetlenül helyes, a lány pedig milyen meglepő oda meg vissza van érte, de persze a barátok között létezik egy egyezség, hogy nem lehetnek egymáséi. 

Tényleg, őszintén tele van az egész klisével, de mégis szerethető, és jó az egész történet, engem legalábbis egyáltalán nem zavart, amúgy sem szokott, csak akkor ha annyira borzasztó mellette a körítés is hogy szinte már olvashatatlan. Ebben az esetben nem ez volt a helyzet. 

Elle és Lee nagyon szimpatikusak, tényleg jó barátai egymásnak. Köztük is megvannak a problémák, és meg is lesznek, de az együtt töltött éveket nem lehet nyomtalanul eltüntetni, ezért meg tudják beszélni ezeket a problémákat, és nem tudnak sokáig haragudni egymásra. A közöttük lévő szoros kötelék kihat minden kapcsolatukra, a megszokásokat nehéz levetkőzni, ez leginkább akkor jelenik meg amikor Leenek barátnője lesz. De ne szaladjunk ennyire előre. 

A történet középpontjában egy bizonyos Csókfülke áll, amelyet Elle és Lee talál ki egy iskolai fesztiválra. Az ötlet csak akkor lehet sikeres, ha a suli összes menő lányát és fiúját beszervezik, de leginkább Lee bátyját akarja mindenki, annak ellenére, hogy a fiúnak semmi kedve egy ilyenben részt venni. 

Elle mindenképpen azt szeretné, hogy sikeres legyen a projekt ezért igyekszik meggyőzni Noaht, ám ez nem annyira egyszerű miközben felszínre kerülnek az érzelmei. A történet fő mozgatórugója Elle vívódása. Ígéretet tett legjobb barátjának, hogy nem közeledik a testvére felé, de eközben egyre nehezebb elnyomni érzéseit, főleg akkor, amikor kiderül, hogy Noah sem közömbös iránta. Úgy érzi az élet választás elé állítja, amellyel meg kell valahogyan birkóznia. 

Szerintem mindenki tisztában van azzal, hogy mi is lesz a vége  a történetnek. Ettől függetlenül mindenkinek ajánlom, hiszen egy könnyed olvasmány és segít a  kikapcsolódásban. A kiegészítő novella pedig csak hab volt a tortán.




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése