2017. július 22., szombat

Colleen Hoover - Maybe Someday

„Egy ​mindent elsöprő szerelem csodás, mégis valószerű rajza. Csupa érzelem, csupa bonyodalom.” – Tracey Garvis Graves, New York Times bestsellerszerző

A huszonkét éves Sydney élete maga a tökély: egyetemre jár, jó állása van, stabil kapcsolatban él egy remek sráccal, Hunterrel, és a legjobb barátnőjével, Torival közösen bérel lakást. De minden megváltozik, amikor rájön, hogy Hunter megcsalja, és egyik pillanatról a másikra el kell döntenie, hogyan tovább.
Sydney egyszer csak vonzódni kezd a titokzatos, jóképű szomszéd sráchoz, Ridge-hez. Nem tudja levenni róla a szemét, és valósággal megbabonázza a fiú szenvedélyes gitárjátéka esténként az erkélyen. Ridge sem közömbös iránta, és hamarosan ráébrednek, hogy több szempontból is szükségük van egymásra.
Az Egy nap talán egy szenvedélyes történet barátságról, megcsalásról és szerelemről, ami az első oldaltól kezdve beszippantja az olvasót Sydney izgalmakkal teli világába.

„Csodálatos lelkek. Csodálatos dalok. Csodálatos történet.” – GwendolynGrace, LibraryThing

„Egyedi, más, mint a többi… ne habozz, olvasd el!” – Tamara Webber, New York Times bestsellerszerző, az Egyszeregy írója

Író: Colleen Hoover
Eredeti cím: Maybe Someday
Cím: Egy nap talán
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 390
Téma: NA, Romantikus

Egy könyv tele szerelemmel, csalódással, szenvedéssel, döntésképtelenséggel, nevetéssel, sírással és csodálatos dalszövegekkel.

A könyvet nagyon szépen köszönöm a Könyvmolyképző Kiadónak!

A Maybe Someday nem egy átlagos, klisékkel teli történet, vagy legalábbis nem teljesen. Van egy apró (na jó nem is annyira kicsi), de annál nagyobb jelentőségű momentum, amire az egész könyv épül. Ettől volt egyedi. Egy olyan oldalát mutatta meg a szerelemnek, amiről nem veszünk tudomást, kivéve azok akik ilyen helyzetben vannak.

Történetünk úgy kezdődik, mint a legtöbb romantikus regény. Adott egy lány, akinek szupertökéletes a pasija és van egy legjobb barátnője, akivel együtt is lakik. A lány azt, hiszi megkapta a Boldogan éltek, míg meg nem haltak sztoriját.  Aztán a csalánba mégis beüt a ménkű. Az eddig biztosnak tűnő életet egy pillanat alatt elfújja a szél,és hősnőnk kint találja magát az utcán, a szakadó esőben, mint egy kivert kutya. Ez sajnos nagyon szomorú, de valójában innentől indul be a számunkra érdekes történet, ami az Előszóban előre volt vetítve. Ez a "kis" szösszenet annyira jól meg lett írva, hogy esélytelen volt, hogy leteszem a könyvet a kezemből, legalábbis addig semmiképpen sem, amíg be nem fejeztem. Ugyan ez a terv meghiúsult, muszáj volt félbe hagynom, de minden alkalmat megragadtam az olvasásra, még akkor is, ha csak pár oldalt sikerült letolni.

Ridge és Sydney kapcsolatának kialakulását elég nehéz szavakba önteni, ha valami csoda folytán sikerülne is, az érzelmek fele annyira sem mennének át, mint amennyire kellene, ehhez tényleg el kell olvasni a könyvet. A cselekmények nagyon összetettek, és olykor bonyolultak is, a dolgok teljesen egymásra épülnek, így nagyon szépen látszódik a folyamat.

Az írónő annyira tehetséges, hogy képes teljesen belerántani a könyvbe, egyszerűen úgy éreztem, hogy ami a szereplőknek örömet okoz, az nekem is, amitől sírnak, attól én is. Kész érzelmi hullámvasút az egész, de talán emiatt imádtam. Egyben volt az egész, nem volt hiányérzetem, ugyan voltak helyzetek, döntések amikkel nem értettem száz százalékosan egyet, de valójában hasonló szituációban számomra is nagyon nehéz lett volna választani. Sőt szerintem nincs is jó vagy rossz döntés, egyszerűen csak próbáljuk minimalizálni a veszteségeket, a fájdalmat.

Ami még csodálatosabbá tette a könyvet, az, hogy tele van szebbnél szebb dalszövegekkel. Nehéz lehetett ennyi szöveget megalkotni, főleg, hogy tökéletesen illettek a történetbe, a részévé váltak.

Nem tudom mit mondhatnék még róla, tényleg el kell olvasni ahhoz, hogy az ember átérezze azt a hangulatot, azokat az érzelmeket, amiket ez a könyv közvetít.

Sírni fogsz rajta? Biztos. Megérinti a lelked? Teljes mértékben. Nevetni fogsz? Bizony, méghozzá jó hangosan. Imádni fogod? Minden egyes betűjét.

Értékelés: 5/5
Egy különleges könyv, ami a klisék mellett egyedi vonásokat is tartalmaz. Nehéz döntések, amik mindent megváltoztatnak, gyönyörű pillanatok, amikor megállítanád az időt, együtt egy csodálatos egészet alkotnak.

Borító: 5/4
Nagyon szép, és külön imádom, hogy "simogatós" (domború) részeket. :D És amikor lementettem Molyon a könyv borítóképét, akkor láttam, hogy a Maybe Someday feliratot, ha jól megnézzük egy csókolózó párt látunk benne.

Karakterek: 5/4
Mindegyik szereplő képvisel valamit, és megvan a szerepük, amik előrébb lendítik az eseményeket.

Kedvenc idézet:
„Hiszem, hogy az életben találkozunk néha olyanokkal, akiknek a lelke teljesen kompatibilis a miénkkel. Egyesek lelki társaknak nevezik őket, míg mások igaz szerelemnek.”

 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése