2023. január 16., hétfő

Colleen Hoover - All ​Your Perfects – Minden tökéletesed

Egy rég elfelejtett ígéret képes lehet megmenteni a kapcsolatot?
Quinn és Graham tökéletes szerelmét veszélybe sodorja a tökéletlen házasságuk. Az évek során felgyülemlett emlékek, a hibák és a titkok már eltaszítják őket egymástól. Az egyetlen dolog, ami megmentheti őket, éppen az lehet, ami a szakadék szélére sodorta őket.
A Minden tökéletesed egy elgondolkodtató regény egy párkapcsolati gondokkal küzdő párról, akiknek múltbéli ígéreteken múlik a jövője. Szívszaggató, letehetetlen olvasmány.
Az év legfelkavaróbb szerelmi története – lehet-e együtt tökéletesen boldog két tökéletlen ember?
Add át magad a sodrásának!

Író: Colleen Hoover
Eredeti cím: All Your Perfects 
Cím: Minden tökéletesed
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 304.
Téma: Romantikus

Köszönöm a könyvet a Könyvmolyképző Kiadónak!

Nem is tudom hogy kellene kezdenem ezt a bejegyzést. A regényt egy ültő/fekvő helyemben olvastam el megszakítás nélkül, ami mondjuk nem akkora hatalmas teljesítmény hiszen 304 oldalról beszélünk, de ennyi bőven elég volt hogy a legnagyobb magasságokból a legnagyobb mélységekbe zuhanjak a szereplőkkel együtt. A regény az elejétől a végéig egy hatalmas érzelmi hullámvasút, amiről fizikai képtelenség volt leszállni. Most pedig amikor írom a bejegyzést hajnali fél kettő van, a gondolataim pedig ezer felé cikáznak. Merengek a könyv mondanivalóján, a cselekményeken, a szereplőkön és az élet nagy dolgain amik eszembe jutottak olvasás közben. Ilyen állapotban elég  nehéz értékelést megfogalmazni, de mégis azt gondolom hogy ezért éri meg olvasni,ha pedig az írói oldalát nézem akkor pedig írni, azért hogy elgondolkodjunk rajta. Persze az olvasás egy nagyon jó hobbi, kikapcsolódás, a saját problémáink elől való menekülés. Mindenkinek mást jelent de számomra ez az igazi meghatározó olvasmány, ami nem csak az olvasás élményét nyújtja hanem sokkal többet, új megvilágításba helyez dolgokat, az életet. 

A regény szereplői Quinn és Graham akiket a sors összehoz egy szörnyű napon, ami végső soron a javukra válik. A történet a jelenben és a múltban is játszódik, így átfogóbb képet kapunk arról hogy mi is történt szereplőink életében, és mi vezetett ahhoz ahol most tartanak. Nagyon tetszik ez a fajta írásmód, szerintem így sokkal jobban meg tudjuk érteni a történetet, mintha csak például egy beszélgetésből vagy egy gondolatmenetből derülne ki, hogy mi történt a múltban, számomra így picit filmszerűbben peregnek az események. 

A történet központi eleme Quinn és Graham kapcsolata, ami teljesen realisztikus és a leírásoknak köszönhetően át tudjuk érezni mindazt amit a szereplők éreztek, és különösen jó volt hogy mind a két fél oldalát meg tudtuk érteni. 

Éveket ölel fel a könyv, és bizony mint minden kapcsolatban itt sem csak rózsaszín köd létezik. Látjuk a folyamatot, hiszen elindulunk a megismerkedéstől, majd jelen vagyunk a szerelmük kialakulásánál. Később jönnek a szokásos problémák, amik minden kapcsolatban előjönnek, de ezeket szépen megugorják a szerelmesek, de telnek az évek, mind a kettőjük életében történnek változások, és hát végülis felnőnek, és mindannyian tudjuk, hogy ez megváltoztatja az emberi kapcsolatokat is. 
Amikor házasságot kötöttek írtak egymásnak egy levelet és megegyeztek, hogy ezeket csak akkor olvassák el amikor úgy érzik minden menthetetlen. Ahogy a fülszövegben is olvasható, hogy vajon egy ígéret megmenthet e egy házasságot/kapcsolatot? Ez derül ki a könyvből, de bizony addig rengeteg dolog történik, ami a kapcsolat romlásához vezet. 
Quinn és Graham házastársakként élik a mindennapjaikat, és szépen lassan belekerülnek abba a bizonyos mókuskerékbe, és egyéb nagyon fontos események kezdik átalakítani a kapcsolatukat, hiszen rengeteg a ki nem mondott érzés, gondolat, ami megmérgezi bizonyos szintig a szerelmüket. A történetből pedig kiderül, hogy mik is pontosan ezek az események, és hogy vajon elég-e a szerelem ahhoz hogy megmentsen egy házasságot. 

Amellett, hogy nagyon érzelmes, megható és szívfacsaró a történet végtelenül romantikus, néha vicces, néha pedig aranyos. Mindenképpen ajánlom azoknak, akik szeretik CoHo írásait, és akik kicsit szeretnének komolyabb témában olvasni.




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése