2023. január 30., hétfő

Vivien Holloway - A vihar ígérete

A ​Vérző Holdak Éjszakáján a régi vér írmagját is kiirtották, Sivatag új császára azonban inkább csak gyilkos, mint hadvezér. Az új uralkodó betegesen félti hatalmát, újabb és újabb módszerekkel próbálja felkutatni azokat a leszármazottakat, akik veszélyt jelenthetnek a trónjára.
Carden Wade áruló. Azon a sötét éjjelen elhagyta őrhelyét, és nem volt ott, hogy megvédje urát és annak gyermekeit. Amikor egy megbízás révén egy titokzatos lány nyomába szegődik, még nem is sejti: talán most kapja meg az utolsó esélyt, hogy helyrehozza hibáját.
SharalynTanner korán megtanult életben maradni. Már gyermekkorában is embervadászokat, mágusokat és martalócokat küldtek utána, de ő mindig győzedelmeskedett, majd újra elrejtőzött. Mostanáig. Ezúttal ugyanis egy olyan összeesküvés kellős közepén találja magát, amelyhez ezer szállal kötődik, és hiába retteg az elköteleződéstől, ezúttal nincs hova bújnia.
És miközben mindent felemésztő belviszály fenyegeti Sivatagot, az évszázadok óta mágiával lezárt éjföldi határon torz lények és élőhalottak lopóznak át. Ha pedig Éjföld felébred, az egyet jelenthet csak: háborút…
A steampunk történeteivel nagy sikert aratott Vivien Holloway legújabb regénye ezúttal a kalandos fantasy–történetek szerelmeseit szólítja meg.

Író: Vivien Holloway
Cím: A vihar ígérete 
Kiadó: Fumax
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 542.
Sorozat: A vihar szeme 1.
Téma: Fantasy, 

Köszönöm a könyvet a Fumax Kiadónak!
Az írónő Végtelen horizont című sorozatát imádtam, azóta többször is újraolvastam, viszont a többi regényéhez nem volt eddig szerencsém. A vihar ígérete más, mint az általam preferált regények többsége, viszont azt éreztem hogy szükségem van egy kis változatosságra a sok romantikus történet után, így a tökéletes időben talált meg a könyv.

A fülszöveg igencsak szövevényes és kalandos történetet ígér, ahogy a borító is ami kissé komor hangulatú, a közepén lévő lányalak a főszereplőt szimbolizálja a körülötte mindenhol megjelenő szemek pedig a rá leselkedő veszélyeket illusztrálja. 

Mielőtt nekikezdtem az olvasásnak felmerült bennem, hogy vajon mennyire fogok tudni azonosulni a szereplőkkel, a világgal és az eseményekkel, de bíztam benne hogy a végén pozitívan fogok csalódni. 
A történet főszereplője Sharalyn, aki a könyv során megannyi kalandba keveredik, úgy éreztem szegény lány egy másodpercig sem pihent és mégis szinte minden helyzetben talpraesetten helyt állt. Ahogy fogynak az oldalak egyre több információ kerül a birtokunkba, így pedig szépen lassan kezdjük megérteni a világ felépítését és az okokat hogy mi miért történik. Szépen lassan bővül a szereplők listája is, közöttük akadnak olyan fontos személyek, akik szemszögéből is olvashatjuk mi történik így jobban belelátunk abba hogy a történet szempontjából milyen szerepük van, miért is éppen ők azok akik bőrébe belehelyeződhetünk. 

Ahogy a fülszövegből sejthetjük Carden a történet másik főszereplője, aki kicsivel később csatlakozik be az eseményekben, de ez nem von le abból hogy igencsak fontos szerepe van a történésekben. 
Sharalyn és Carden sorsa nagyon régóta össze van fonódva, és bizonyos időközönként össze is futnak különböző élethelyzetekben, ám mindig eltávolodnak egymástól. A történet egy pontjától viszont együtt néznek szembe a kihívásokkal, és ekkor ért engem a legnagyobb meglepetés. 

SOPILER!!!
Számomra nem igazán jött át a közöttük lévő kémia, nem igazán fordult meg a fejemben az hogy közelebb kerülhetnének egymáshoz, és aztán jött a meglepetés,  bumm összegabalyodtak. Én pedig pislogtam hiszen teljesen váratlanul ért, a regény hangulatához egyáltalán nem passzolt, és mint írtam nem is igazán éreztem közöttük ezt a jellegű vonzalmat. 
SPOILER VÉGE!

Akcióban és fordulatokban nem szenved hiányt a könyv, mindenki hozzátesz valamit és így ugyan megoszlik a figyelem és több idő kell hogy összerakjuk a kirakós darabkáit, de ugyanúgy élvezhető a regény. Ahogy az várható volt a szálak szépen összeérnek, és a nagy csapat együtt indul útnak, hogy tervüket véghez vigyék, ami szintén eléggé kalandosra sikerül. Nagyon izgalmas volt a regény és alig várom, hogy a következő rész is a kezembe kerüljön. 

Mindenképpen ajánlom azoknak, akik szeretik az akciódús, pörgős regényeket. Ugyan nem egy könnyed olvasmány, már abból adódóan sem, hogy több mint 500 oldalas, de mindenképpen egy jó kis kikapcsolódás, és az hogy magyar író tollából származik a történet hatalmas nagy büszkeség. 


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése