2018. március 13., kedd

Trisha Ashley - Karácsonyi szerelem

Közeleg a karácsony
A karácsony mindig is szomorú időszak volt a fiatal özvegy, Holly Brown számára. Ezért amikor felkérik, hogy vigyázzon egy mindentől távol eső házra a lancashire-i lápvidéken, nem képes visszautasítani az ajánlatot, mivel ez tökéletes ürügy arra, hogy megfeledkezhessen az ünnepről. A ház tulajdonosa, Jude Martland szintén távol akarja tartani magát a családi karácsonytól, mivel a legutóbbi alkalommal az öccse megszökött a menyasszonyával. Ám amikor arra kényszerül, hogy váratlanul hazatérjen, azt látja, hogy minden a feje tetejére állt, és úgy tűnik, Holly van az események középpontjában. Amikor pedig a hófúvás elzárja az utakat, senki nem szökhet el. A kénytelen összezártságban Holly és Jude sokkal többet kapnak az ünneptől, mint amire számítottak – és ezt a karácsonyt soha nem fogják elfelejteni!

Író: Trisha Ashley
Eredeti cím:  Twelve Days of Christmas
Cím: Karácsonyi szerelem
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2017.
Oldalszám: 494.
Téma: Romantikus

Ami először megfogott az a borító, ami nagyon szépre sikeredett. A virágok és a cím stílusa együtt nagyon jól mutat, különösen, hogy a két szó más-más betűtípussal íródott. Emiatt is választottam, ezt a könyvet eheti projektünkhöz.

Már karácsony előtt kiszúrtam ezt a regényt, de csak nemrég volt lehetőségem elolvasni, és végül rá kellett döbbennem, hogy nem azt kaptam amire számítottam.

A történet egy nagy rejtély, ami ráadásul tele van váratlan, csavaros fordulatokkal. Az elején azt hittem egy egyszerű romantikus történetnek leszek a tanúja, de tévedtem. Ugyan vannak klisés és kiszámítható események, de ebben a könyvben nem volt zavaró, bár az nem igazán tetszett , hogy annyi ideig csűrték csavarták a dolgokat, sokkal hamarabb is befejezhették volna.

A cselekmény lassan indul be, és sokáig fel sem tűnik a színen a férfi főszereplő, csak egy-egy telefonhívás erejéig, ám azok a beszélgetések mindig nagyon viharosak. Ez a tipikus mindenki tudja, hogy össze fogtok jönni, hiszen izzik körülöttetek a levegő, de ti ezt észre sem veszitek helyzet.
Persze az elején szó sincs személyes találkozásról, mert hősnőnk a tulajdonos megérkezése előtt le akar lépni a házból. Bizonyos okok miatt azonban kénytelenek lesznek egy fedél alatt tölteni a napokat.

Ha ezt így olvassuk rögtön eszünkbe jutnak bizonyos ábrándok, hogy milyen romantikus jelenetek fognak lejátszódni, az édes kettesben eltöltött időszakban. Hát sajnos ez nem ilyen egyszerű, ugyanis a fél pereputty szintén tiszteletét teszi a házban, és sajnos nem egy villámlátogatás lesz ebből, köszönhetően az időjárásnak. Így lényegesen nehezebb összemelegedni bárkivel is, főleg ha azt nézzük, hogy látszólag többen érdeklődnek hősnőnk iránt.

Holly Brown egy özvegy, akinek a karácsony nem egy örömteli ünnep, ezért ilyenkor csak csendre és nyugalomra vágyik, így pont kapóra jön, hogy egy házra kell vigyáznia a lancashire-i lápvidéken. Egy rutinmunkának tűnik, ám kiderül, hogy egyáltalán nem lesz megszokott ez a munka.

Jude Martland a lápvidéki ház tulajdonosa, szintén egy nyugodt, emberektől mentes ünnepeket szeretne, hiszen az előző karácsony nem sikerült a legjobban, tekintve, hogy az öccse megpattant a menyasszonyával. Ám a sors közbeszólt, ezért a végén mégiscsak hazakeveredik, és nagyon meglepődik azon, ami fogadja, de valahol, azért nem bánja, még ha elsőre úgy is tűnik.

Az elején (ami a könyv közepét takarja) vicces volt, ahogy a két főszereplő kerülgette egymást, de egy idő után nagyon idegesítővé vált, főleg, amikor már minden összekavarodott, pedig mindenki tudta, hogy mi lesz a vége. Ugyan ezek a bonyodalmak kicsit egyedivé tették a könyvet, de egyben vontatottá is tették azt.

A kedvenc részeim azok voltak, amikor Holly a nagymamája naplóján keresztül ismeri meg a múltat, és illeszti össze a darabokat. Szeretem az olyan könyveket, amikor nem minden az, aminek látszik, és van egy kis rejtély, ami elgondolkodtatja az olvasót.

Összességében egyszeri olvasásra tökéletes volt a könyv, az ötlet nem rossz, a kivitelezés sem, lehetett volna jobb is, de nem mondhatnám, hogy annyira nagyot csalódtam volna.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése