2019. február 5., kedd

Gabriella Eld - Talpig feketében

Az Impérium legfőbb alapszabálya: az Adottsághasználókat el kell távolítani a társadalomból.
Amikor Igor Blankenschwiftet a katonai rendőrök elkapják az utcán, bilincsbe verik és megkínozzák, tudja, hogy óriási bajban van. Akár a rábízott, titkos küldemény, akár az addig sikeresen rejtegetett adottsága az ok, menekülnie kell, erre pedig az egyetlen esélye egy öngyilkos akció.
Alaska Jones tizennégy napja ki sem lépett a lakásából, amikor egy feketébe öltözött idegen beesik az ablakán. Egyvalamit biztosan tud: ha a katonai rendőrség utoléri, Igor halott ember lesz, és őt is gondolkodás nélkül magával rántja.
Mindezek tetejébe érkezik a fenyegetés, amely rengeteg ember pusztulását ígéri, és veszélyesebb, mint ahogy azt a két Adottsághasználó fiú a legmerészebb álmaiban gondolta volna…

Író: Gabriella Eld
Cím: Talpig feketében
Kiadó: Főnix Könyvműhely
Kiadás éve: 2018
Sorozat: Legendák a Bagolyvárosból 1.
Oldalszám: 144.
Téma: Disztópia, Fantasy

Köszönöm a könyvet a Főnix Kiadónak!
Többségében nagyon szeretem a magyar írók könyveit, amikor találkoztam a Talpig feketében című regénnyel nem voltam annyira elájulva tőle, de úgy gondoltam, hogy mindenképpen adok neki egy esélyt, hiszen soha nem lehet tudni, meg aztán elég rövidke kis regény úgyhogy kikapcsolódásnak a vizsgaidőszak közepén tökéletes választás.

A borítót először nem tudtam hova tenni, számomra furcsa volt, de éppen ettől különleges. A lila és a kék szín dominál, háttérben egy utca, középen pedig egy fej szarvakkal, amiről később megtudtam, hogy egy Oni maszk és fontos szerepe van a regényben.

A történet elején megismerkedhetünk két főszereplőnkkel Igorral és Alaskával, és már az első pár fejezetben megtudhatjuk, hogy bizony egyiküknek sem egyszerű az élete. Mind a kettejüknek megvan a maga titka, a maga átka amivel meg kell küzdeniük, a sors pedig úgy hozza, hogy közösen kell kibogozniuk az életüket.

A fő mozgatórugó az, hogy két féle ember létezik, van aki adottsággal rendelkezik és van aki nem. Természetesen az átlag emberek félnek az ismeretlentől, ezért törvényileg szabályozzák, hogyan is kell eljárni azokkal, akik adottsággal születnek. Ám vannak akik ügyesen kibújnak a rendszer alól ezzel megmentve az életüket, sokan viszont odavesznek. Főhőseink is ennek "köszönhetően" találkoznak.

Igor szó szerint berobban az ablakon és összekavarja nem csak Alaska cuccait, de az életét is. Ezután a két fiú együtt tölti szinte minden percét lévén, hogy menekülniük kell, de eközben észrevétlenül barátság szövődik közöttük. Sok mindent megélnek ez idő alatt, és mi is sok mindent megtudunk róluk, az életükről, a gondolkodásmódjukról.

Olvasás közben egy pillanatig sem unatkozunk, hiszen mindig történik valami, az írónő a történet végéig fokozza a hangulatot. Egész idő alatt érezzük azt a kis feszültséget, várjuk, hogy mi fog történni. Nagyon sok érzelmet, és cselekményt sikerült belesűríteni ebbe a rövidke kis könyvbe, de mégsem éreztem, azt hogy túlzás lenne.
A legtöbb szereplőt sikerült megszeretnem valami miatt, mindenkiben volt valami plusz, amitől emlékezetessé váltak, még ha az nem is éppen belső tulajdonság volt.

Rövidsége ellenére nagyon tetszett a történet, érdekes volt, és izgatottan várom az írónő következő regényét, mert nagyon remélem, hogy nem hagyja abba, amit csinál. :D Ééééés mivel ez egy sorozat első része, ezért biztos vagyok benne, hogy még számos könyve kerülhet fel a polcomra. :)
Bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti az izgalmas történeteket, és egy kis kikapcsolódásra vágyik.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése