2019. február 1., péntek

TBR Csökkentés - Mitikus lények

Mostani bejegyzésemben egy listát hoztam el, amin olyan könyvek szerepelnek, amelynek főszereplői valamilyen mitikus lények. Valamiért sokkal érdekesebbnek tartom a frissen megjelent regényeket, ám ezúttal kicsit mélyebbre ástam, és néhány "régebbi" könyv közül válogattam, elvégre nekik is el kell tűnniük egyszer a várólistáról.
Angyalok

Susan Ee: End ​of Days – A vég napjai
Az Angelfall sorozat harmadik része nagyon régóta várólistás, de valahogy a második rész után nem volt nagy kedvem elkezdeni, nem azért mert annyira rossz lett volna, hanem egyszerűen csak nem volt kedvem folytatni a sorozatot. Azonban tervbe van véve, hogy újraolvasom az első résztől kezdve, és remélem most már sikerül kitartanom a végéig. Egyébként a sorozatot akkor kezdtem el, amikor nagy angyallázban égtem és minden ilyen könyvet elolvastam, ugyan már csökkent ez az imádat, de remélem ettől függetlenül is élvezni fogom.

Fülszöveg: "Penryn és Rafi menekülnek, miután az angyaloktól sikerül megszökniük. Kétségbeesetten keresnek egy orvost, aki helyre tudná hozni azokat a változtatásokat, amiket az angyalok végeztek Rafin és Penryn húgán. Kutatás közben felbukkan valami Rafi múltjából, és olyan sötét erőket szabadít el, melyek mindkettejükre nézve végzetesek lehetnek. 
Az angyalok által az emberekre szabadított apokaliptikus rémálomban mindkét oldal a totális háború felé sodródik. Valószínűtlen szövetségek köttetnek, a haditervek folyton módosulnak. 
De ki fog győzedelmeskedni? 
A Föld feletti uralomért folyó harcban Rafinak és Penrynnek döntenie kell, melyik oldalra álljanak, kit válasszanak: a saját fajtájukat vagy egymást? 
Gonosz angyalok és egy talpraesett hősnő, aki nem nyavalyog. Üdítő változatosság. Vesd bele magad!"

Tündérek

Karen Marie Moning: Tündérkrónikák
Sok jót hallottam már a sorozatról, sokan is ajánlották, olyanok akiknek adok a véleményére. Többször is szemezgettem vele, de soha nem úgy alakultak a dolgok, hogy elkezdtem volna. Ebben az esetben úgymond teljesen ismeretlen terepen járok, mert semmit nem tudok sem az írónőről, sem a történetről, nem úgy mint az előbbi esetben.

Fülszöveg: "Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

MacKayla ​Lane Georgiában élő kisvárosi lány. A vihogós csitri egyszeriben komor felnőtté válik, amikor értesül Írországban tanuló nővére, Alina meggyilkolásáról. Mobiltelefonjáról meghallgatja testvére utolsó, kétségbeesett és rejtélyes üzenetét. Dublinba utazik, hogy a számára felfoghatatlan, misztikus nyomokat követve eljusson Alina gyilkosáig, és bosszút álljon rajta.

A válaszok keresése közben azonban nemcsak nővére titokzatos életének, szerelmének és halálának részletei tárulnak fel előtte lépésről lépésre, hanem az ír város ódon falak mögötti, láthatatlan árnyékvilága is. Az ijesztő események sodrában rá kell döbbennie, hogy a múlt egymással is könyörtelen harcban álló furcsa figuráinak mesterkedéseit csakis akkor képes túlélni, ha megtanulja használni újonnan felfedezett adottságát, amelynek révén betekintést nyerhet a tündérek veszedelmekkel teli világába. A veszélyek leküzdésében segítőtársa is akad a kiismerhetetlen könyvesbolt-tulajdonos, Jericho Barrons személyében. 
A nagy tudású férfi történetei révén érti meg, hogy ha nem sikerül megakadályozni a tündérek és az emberek világát elválasztó falak teljes leomlását, akkor az emberiség jövője reménytelen. Mac fokozatosan tudatára ébred, hogy miféle küldetésre figyelmeztette őt Alina abban a bizonyos utolsó üzenetben. Neki kell megtalálnia az ősi Sinsar Dubh-t, a Sötét Könyvet, mert aki először szerzi meg a Tuatha Dé Danaan félelmetes erejű relikviáját, az mindkét világ ura lehet.

Mac úgy tervezi, hogy a nyomozás után nyomban visszatér az ő kellemesen provinciális, jelentéktelen kis szülővárosába, és igyekszik elfeledkezni mindenről, ami Dublinban történt vele. Hogy végül mégis a maradás és a további kutatás mellett dönt, abban Jericho Barronsé a főszerep. Kettejük közös próbálkozásának sikeréért azonban már a hamarosan megjelenő folytatás olvasása közben izgulhatunk."

Vérfarkasok 

Anne Bishop: Vörös ​betűkkel 

A borító volt az első amire felfigyeltem, nagyon tetszik. Többször nekikezdtem, hogy na majd most, de sajnos mindig jött más elfoglaltság, egy másik könyv, aztán szépen lassan a feledésbe merült. Molyon is elég jó értékeléseket kapott.

Fülszöveg: "Meggie Corbyn cassandra sangue, vagyis vérpróféta, azaz ha a bőrén vágás nyomán kiserken a vér, látja a jövőt. Meggie ezt a különleges képességét inkább átoknak, mint áldásnak tekinti. Meg nem szabad ember. Tartógazdája rabszolgaságban őrzi, hogy csak ő szerezhessen tudomást látomásairól. Meggie azonban megszökik és az egyetlen biztonságos hely, ahol elrejtőzhet, a Lakeside Udvar nevű üzleti negyed, amit a Mások működtetnek.

Az alakváltó Simon Wolfgard vonakodik felvenni az Emberi összekötő állásra jelentkező idegent. Egyrészt azért, mert úgy érzi, hogy valami titkot rejteget, másrészt azért, mert nincs emberi prédaszaga. Ám egy erősebb ösztön arra készteti, hogy mégis alkalmazza Meggie-t. Amikor megtudja róla az igazat, és azt is, hogy a kormányhatóság körözi, Simonnak el kell döntenie, vajon megéri-e, hogy bekövetkezzen az emberek és a Mások között szinte elkerülhetetlen harc."

Vámpírok 

Gail Carriger: Soulless ​– Lélektelen

Nagyon sokszor szembejött velem a regény, de általában át is ugrottam, aztán pár évvel ezelőtt újra találkoztam vele, és akkor már barátságosabbnak tűnt, és eldöntöttem, hogy el fogom egyszer olvasni, hát kb eddig jutottam el azóta is, de mint ahogy a többi regény esetében is próbálkozom, hogy minél előrébb kerüljön a listán.

Fülszöveg: "Alexia ​Tarabotti több okból sem élhet komolyabb társasági életet. 
Elsősorban azért, mert nincs lelke. 
Másodsorban azért, mert vénkisasszony, apja pedig talán, ráadásul már meg is halt. Harmadiknak feltétlenül meg kell említenünk a vámpírt, aki az illemszabályokat semmibe véve, bárdolatlan módon lerohanja őt. 
De hogyan tovább? Alexia kilátásai nem túl rózsásak, mivel véletlenül megöli támadóját, majd rögtön színre lép a szörnyű Lord Maccon (a nagyhangú, lompos öltözetű, de jóvágású farkasember), hogy Viktória királynő nevében fényt derítsen a haláleset körülményeire. 
Míg bizonyos vámpírok váratlanul felbukkannak, mások ugyanilyen váratlanul tűnnek el, és közben mindenki Alexiára mutogat. Vajon ki tudja nyomozni, mi zajlik London legfelsőbb köreiben? Hasznosnak bizonyul-e lélektelen mivolta, amely semlegesíti a természetfeletti erőket, vagy csak felbosszantja ezek gazdáit? 
És a legfőbb kérdés: ki az igazi ellenség, és van-e nála melasztorta?"


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése